Smartlog v3 » Tag livet let » Afsked og ankomst med fuck & gejl
Opret egen blog | Næste blog »

Tag livet let

og tilværelsen alvorlig

Afsked og ankomst med fuck & gejl

1. Dec 2013 06:42, kire

Vi havde lige sagt tak for dansen til Allan og farvel til Friis Bach, så dukkede Yahya Hassan op i sin skudsikre vest og under PET-beskyttelse 24 timer i døgnet.

I digterens by Odense bliver han interviewet i Vollsmose og messer sine debutantdigte om en opvækst med vold, svigt og kriminalitet. Han bliver kritiseret for at generalisere, men mener, han taler om et generelt problem - med ghettoernes mange frustrerede beboere.

»Alt har konsekvenser«, siger Yahya Hassan. Stikker man hovedet for langt frem, risikerer man at få en over næsen. Sådan er det bare. Han har selv oplevet det på Hovedbanegården.

Efter Vollsmose-forestillingen bliver to unge piger spurgt om årsagen til det ringe fremmøde af arabiske kvinder til Hassans digtoplæsning. De forklarer: »Kvinderne går derhjemme med LUKKEDE øjne«, og dette billede brænder sig måske mere fast end poetens ord?

I ugens løb får Johanne Schmidt-Nielsen også sine tre minutter på skærmen. I finanslovsforhandlingerne stiller hun kravet om to ugentlige bad, men hun bliver ”offer for en af tidens mange højresvingsulykker”. Lars Løkke Rasmussen springer til og hjælper regeringen …og ikke mindst sig selv.

Efterfølgende hører vi den politiske kommentator Peter Mogensen sige det lige ud af posen, at Margrethe Vestager har det bedre i sit DNA, når hun samarbejder med de borgerlige, og han tilføjer, at SF’s bagland nok ikke er helt med på, hvad der sker.

»De får krøllede tæer, når de hører ordet skattelettelser«, siger Mogensen med et smil om munden. Men pludselig sker noget uventet. Per Stig Møller flimrer frem for vort åsyn på husalteret. Han er uden tvivl ved at skrive sit eftermæle og er nået frem til Muhammed-krisen i 2005.

Ved tasterne sidder han og undrer sig over, at statsminister Anders Fogh Rasmussen ikke i sin tid overdrog sagen til ham. Som udenrigsminister ville han have taget det møde med de elleve arabiske ambassadører, som Fogh afviste at tage en samtale med, og PS Møller ville have forklaret den danske holdning således:

»I har jeres kronjuvel. Det er jeres religiøse følelser. Dem skal vi ikke tage fra jer. Vi har vores kronjuvel. Det er vores demokrati med ytringsfrihed. Det skal I ikke tage fra os. Skal vi så ikke blive enige om, at vi beholder hver vores kronjuveler og lader hinanden i fred?«

Sidst på ugen er en anden tidligere minister trådt ud på dansegulvet. Uffe Elbæk er i fuld i gang med at producere et produkt, som nok slet ingen har efterspurgt - nemlig endnu et midterparti. Med navnet Alternativet bliver det præsenteret som ’lidt ligesom De Radikale, bare mere rødt og grønt, men også iværksætteragtigt’.

Hans venner kalder det ”Inspirationsgaven”. Andre er i tvivl, om det er et klovnenummer. David Troels Garby, redaktøren af Piopio.dk, mener, at det nye parti er Ny Alliance med et grønt twist. »Alternativet er ikke noget alternativ, det er konsulentbranchen på speed. En masse flotte ord, men ingen konkrete løsninger.« Garby finder ingen modsætninger, ingen fjender, ingen, man vil være et alternativ til.

På det nye partis hjemmeside findes et MANIFEST, hvilket lyder som noget fra den grimme nordmand Breiviks hånd, men ordene er fra kaospiloten Elbæk. Den venlige mand fra Aarhus, som vil os alle det så godt, bebuder den store julefred. Vi kan forvente noget, der er grønnere end grønt, nærmest bøjet i neon som partiets hjemmeside. Globalisering på den fede måde.

Alternativet er organiseret som en forening med bestyrelse, sekretariat og en politisk ledelse, der foruden Uffe Elbæk består af talspersonerne Fock og Gejl. Nej, det ER ingen vittighed. Bag navnene gemmer sig juristen Josephine Fock og direktøren Torsten Gejl.

Det var ugen, der gak, set gennem de duggede ruder. En ny forventes at ankomme til normal tid mandag morgen med frisk vind og risiko for glatte veje samt ind- og udfald herfra. 

 

 

 

 

 

 

Denne blog laves af Kire S Dam

Image and video hosting by TinyPic

Løb ikke efter nogen, der ikke vil komme dig i møde. --- For at få en mage skal man gøre sig umage. --- Hvis man vil det hele, får man kun det halve. --- Man kan kun tabe ansigt, når man bærer maske. --- Vi har frihed til at forholde os til, hvad livet gør ved os. --- En blomst spekulerer ikke over, hvordan de andre ser ud. Den blomstrer bare. --- Problemet med virkeligheden er, at der mangler baggrundsmusik. --- Der findes kun NU. Alt andet er en fortælling. --- Den skrivende udleverer sig altid. --- ”Virkeligheden” bør skrives i anførelsestegn, for vi har hver vores. --- Husk at smage på ordene, før du spytter dem ud! --- Hvad er blåt og smager som rød maling? Blå maling! --- Vi ved, hvad vi er, men ikke hvad vi bliver. --- Man skyder da ikke en spøgefugl. --- Lykke er ikke at være noget, men at være nogen. --- Vi har alle et svar i os. Et ansvar. Noget vi skal svare for. --- Jeg leder, og jeg finder. Jeg er nemlig den perfekte leder. --- Alle veje fører til vejs ende. --- Man kan sole sig en hel dag i en varm tanke --- Jeg er i fin form. Rund er da en fin form. --- Enhver er usaglig i sin tro --- Rettidig omhu er bedre end utidig ildhu. --- Held kommer ikke af sig selv. --- Hvad du ønsker, skal du så. --- Man er mest sig selv, når man glemmer sig selv. --- Jeg har i dag oplevet et særsyn. Jeg så en jogger, der smilede. --- Det modsatte af at udvikle sig må være at indvikle sig. --- Håb er en jagthund uden spor. --- Hellere blød i knæene end i bolden. --- Erfaring er en billet til et tog, som er kørt. --- Kedsomhed er mangel på forventning. --- Sundhed er summen af alle de sygdomme, man ikke har. --- Journalistik er hastværkslitteratur. --- Udsæt aldrig til i morgen, hvad du skulle have gjort i går. --- Græsset er altid grønnere, når man husker at vande det. --- Brug din findopsomhed, og du undgår kedsomhed. --- Mit liv handler ikke om at være på, men om at finde på! --- Man skal fylde sin konto i oplevelsesbanken, så der er noget at hæve! --- Hvis man finder ind i sig selv, finder man ud af sig selv! --- Alt, der er værd at tale om, bliver sunget! --- Den, der har gode tanker og dejlige drømme, er altid i godt selskab. --- Tak for dansen! - Dansen? Jeg forsøgte bare at kæmpe mig vej hen til baren. --- Higer du efter bifald, lægger du din skæbne i andres hænder. --- Man må godt være nyttig, men ikke nævenyttig. --- Vi er alle nudister i forklædning. --- Et menneske kommer derhen, hvor det vil. --- Livet er et live-show. --- Jeg har besluttet, at i år vil jeg træne min refleksionsmuskel! --- Arbejdstitel til mine erindringer: Fra udvikling til afvikling. ---kiresdam@hotmail.com

Kalender

« May 2018 »
MTWTFSS
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 


Arkiv

Tags

Arkiv

Relaterede