Smartlog v3 » Tag livet let » Dagens DSB-kaos
Opret egen blog | Næste blog »

Tag livet let

og tilværelsen alvorlig

Dagens DSB-kaos

15. Dec 2011 06:51, kire

Togtrafikken bliver fra i dag ramt. Fra DSB lyder det, at vi efter jul kan forvente et totalt togstop, og transportminister Henrik Dam Kristensen afviser at blande sig i konflikten.

Han siger, det er en faglig konflikt, som parterne selv skal løse, og håber naturligvis, at togtrafikken snart bliver normal igen. Dette skal han udtale, ellers står han til klø  hos fagbevægelsen.

Men han tilføjer lidt uovervejet, at et politisk indgreb under ingen omstændigheder kommer på tale, og det kan blive ord, han kan komme til at bide i sig igen.

                 

Tidspunktet for strejken er ikke tilfældigt. Ved juletid er togdriften allermest følsom, men for landet står der mere på spil. Togaflysninger koster og kan få store konsekvenser for samfundet.

Når medarbejdere ikke når frem på arbejde, rammes dansk erhvervsliv, som i forvejen er i en meget sårbar situation med krisen, som stadig kradser. Kan ordrer ikke ekspederes, er der risiko for, at de ryger til udenlandske konkurrenter.

Og for den nye regering, som vil satse på kollektiv trafik, er det yderst uheldigt, hvis passagererne vælger at gå over til løsninger med transport i privatbiler.

De 900 DSB-værkstedsarbejdere, som har nedlagt arbejdet, spiller med andre ord højt spil med strejken, der skyldes utilfredshed med pensionsordninger.

DSB er ikke i en situation, hvor de samlede udgifter kan øges. At statsbanernes økonomi er presset, burde være klart, så omfordelinger kommer næppe på tale.

De overenskomststridige arbejdsnedlæggelser er set fra helikopterperspektivet uheldige. Fortsætter de over julen, rammes den danske infrastruktur totalt, og de strejkende værkstedsarbejdere tvinger derfor regeringen til et hurtigt indgreb.

Dette ved Flemming Rasmussen, der er landsformand for de strejkendes fagforening FO Metal, og han har da også, som han skal, opfordret de mange hundrede håndværkere til at genoptage arbejdet.

Parterne mødes for at diskutere situationen ved et nyt møde fredag, hvor de ganske enkelt er tvunget til at finde en konstruktiv løsning. Alt andet vil være hasardspil.

Kire S Dam

Kommentarer

 1. Søren
  15. Dec 2011 23:40
  1

  Kun lidt apropos Kire - hvis du er interesseret:

  http://www.dr.dk/Nyheder/Kultur/
  2011/11/23/133117.htm

  :-)

 2. Kire S Dam
  16. Dec 2011 19:33
  2

  Tak for tippet.

  Jeg håber, at programmet vil vise andet end blot DSB-skinner.

Denne blog laves af Kire S Dam

Image and video hosting by TinyPic

Løb ikke efter nogen, der ikke vil komme dig i møde. --- For at få en mage skal man gøre sig umage. --- Hvis man vil det hele, får man kun det halve. --- Man kan kun tabe ansigt, når man bærer maske. --- Vi har frihed til at forholde os til, hvad livet gør ved os. --- En blomst spekulerer ikke over, hvordan de andre ser ud. Den blomstrer bare. --- Problemet med virkeligheden er, at der mangler baggrundsmusik. --- Der findes kun NU. Alt andet er en fortælling. --- Den skrivende udleverer sig altid. --- ”Virkeligheden” bør skrives i anførelsestegn, for vi har hver vores. --- Husk at smage på ordene, før du spytter dem ud! --- Hvad er blåt og smager som rød maling? Blå maling! --- Vi ved, hvad vi er, men ikke hvad vi bliver. --- Man skyder da ikke en spøgefugl. --- Lykke er ikke at være noget, men at være nogen. --- Vi har alle et svar i os. Et ansvar. Noget vi skal svare for. --- Jeg leder, og jeg finder. Jeg er nemlig den perfekte leder. --- Alle veje fører til vejs ende. --- Man kan sole sig en hel dag i en varm tanke --- Jeg er i fin form. Rund er da en fin form. --- Enhver er usaglig i sin tro --- Rettidig omhu er bedre end utidig ildhu. --- Held kommer ikke af sig selv. --- Hvad du ønsker, skal du så. --- Man er mest sig selv, når man glemmer sig selv. --- Jeg har i dag oplevet et særsyn. Jeg så en jogger, der smilede. --- Det modsatte af at udvikle sig må være at indvikle sig. --- Håb er en jagthund uden spor. --- Hellere blød i knæene end i bolden. --- Erfaring er en billet til et tog, som er kørt. --- Kedsomhed er mangel på forventning. --- Sundhed er summen af alle de sygdomme, man ikke har. --- Journalistik er hastværkslitteratur. --- Udsæt aldrig til i morgen, hvad du skulle have gjort i går. --- Græsset er altid grønnere, når man husker at vande det. --- Brug din findopsomhed, og du undgår kedsomhed. --- Mit liv handler ikke om at være på, men om at finde på! --- Man skal fylde sin konto i oplevelsesbanken, så der er noget at hæve! --- Hvis man finder ind i sig selv, finder man ud af sig selv! --- Alt, der er værd at tale om, bliver sunget! --- Den, der har gode tanker og dejlige drømme, er altid i godt selskab. --- Tak for dansen! - Dansen? Jeg forsøgte bare at kæmpe mig vej hen til baren. --- Higer du efter bifald, lægger du din skæbne i andres hænder. --- Man må godt være nyttig, men ikke nævenyttig. --- Vi er alle nudister i forklædning. --- Et menneske kommer derhen, hvor det vil. --- Livet er et live-show. --- Jeg har besluttet, at i år vil jeg træne min refleksionsmuskel! --- Arbejdstitel til mine erindringer: Fra udvikling til afvikling. ---kiresdam@hotmail.com

Kalender

« July 2018 »
MTWTFSS
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 


Arkiv

Tags

Arkiv