Smartlog v3 » Tag livet let » Drengestreger (2)
Opret egen blog | Næste blog »

Tag livet let

og tilværelsen alvorlig

Drengestreger (2)

8. Nov 2011 07:53, kire

  

Ved ferniseringen på udstillingen ”Drengestreger” på Museet på Koldinghus blev der budt på rød sodavand -   og lakridspiber, og til at foretage den officielle åbning havde man inviteret Bertel Haarder.

Han læste Ole Lund Kirkegaards bøger højt for sine børn   og syntes, det var velgørende med nogle sjove historier, der var fuldstændig politisk ukorrekte uden bihensigter.

Man skulle hverken blive demokrat, velopdragen eller noget som helst andet af historierne, hvor forfatteren på   sin egen humoristiske måde dyrkede det absurde, skæve og overraskende.

I bøgerne er børnene uartige. De kravler ud af vinduer og går på æblerov. De får næseblod og mudrer vasketøjet til. De laver de forfærdeligste ting.  

Ole Lund Kirkegaard tog børnene alvorligt og så verden ud fra deres synsvinkel. Det gør man også i scenografien, som er opbygget på Koldinghus, hvor der tillige findes et afsnit med en skildring af hans liv. Der er fotos, tegninger, malerier, breve, lyd og film.

På en skærm vises et af de sjældne tv-interviews, han gav.  Det var i DR i 1971, og der fremhævede forfatteren, at børn efter hans mening skulle lære at være nysgerrige, stole på sig selv og tage ud i verden.

                                      (Fotos: Kire S Dam)

Denne blog laves af Kire S Dam

Image and video hosting by TinyPic

Løb ikke efter nogen, der ikke vil komme dig i møde. --- Hvis man vil det hele, får man kun det halve. --- Man kan kun tabe ansigt, når man bærer maske. --- Vi har frihed til at forholde os til, hvad livet gør ved os. --- En blomst spekulerer ikke over, hvordan de andre ser ud. Den blomstrer bare. --- Problemet med virkeligheden er, at der mangler baggrundsmusik. --- Der findes kun NU. Alt andet er en fortælling. --- Den skrivende udleverer sig altid. --- ”Virkeligheden” bør skrives i anførelsestegn, for vi har hver vores. --- Husk at smage på ordene, før du spytter dem ud! --- Hvad er blåt og smager som rød maling? Blå maling! --- Vi ved, hvad vi er, men ikke hvad vi bliver. --- Man skyder da ikke en spøgefugl. --- Lykke er ikke at være noget, men at være nogen. --- Vi har alle et svar i os. Et ansvar. Noget vi skal svare for. --- Jeg leder, og jeg finder. Jeg er nemlig den perfekte leder. --- Alle veje fører til vejs ende. --- Man kan sole sig en hel dag i en varm tanke --- Jeg er i fin form. Rund er da en fin form. --- Enhver er usaglig i sin tro --- Rettidig omhu er bedre end utidig ildhu. --- Held kommer ikke af sig selv. --- Hvad du ønsker, skal du så. --- Man er mest sig selv, når man glemmer sig selv. --- Jeg har i dag oplevet et særsyn. Jeg så en jogger, der smilede. --- Det modsatte af at udvikle sig må være at indvikle sig. --- Håb er en jagthund uden spor. --- Hellere blød i knæene end i bolden. --- Erfaring er en billet til et tog, som er kørt. --- Kedsomhed er mangel på forventning. --- Sundhed er summen af alle de sygdomme, man ikke har. --- Journalistik er hastværkslitteratur. --- Udsæt aldrig til i morgen, hvad du skulle have gjort i går. --- Græsset er altid grønnere, når man husker at vande det. --- Brug din findopsomhed, og du undgår kedsomhed. --- Mit liv handler ikke om at være på, men om at finde på! --- Man skal fylde sin konto i oplevelsesbanken, så der er noget at hæve! --- Hvis man finder ind i sig selv, finder man ud af sig selv! --- Alt, der er værd at tale om, bliver sunget! --- Den, der har gode tanker og dejlige drømme, er altid i godt selskab. --- Tak for dansen! - Dansen? Jeg forsøgte bare at kæmpe mig vej hen til baren. --- Higer du efter bifald, lægger du din skæbne i andres hænder. --- Man må godt være nyttig, men ikke nævenyttig. --- Vi er alle nudister i forklædning. --- Et menneske kommer derhen, hvor det vil. --- Livet er et live-show. --- Jeg har besluttet, at i år vil jeg træne min refleksionsmuskel! --- Arbejdstitel til mine erindringer: Fra udvikling til afvikling. ---kiresdam@hotmail.com

Kalender

« April 2018 »
MTWTFSS
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 


Arkiv

Tags

Arkiv