Smartlog v3 » Tag livet let » En sejlivet myte
Opret egen blog | Næste blog »

Tag livet let

og tilværelsen alvorlig

En sejlivet myte

20. Apr 2012 07:05, kire

Med jævne mellemrum dukker en gammel historie op  om, at socialdemokraten Per Hækkerup i en kæmpe brandert forærede vore oliekilder til nordmændene. 

Senest er den fremført i Ekstra Bladet den 13. april, hvor der spørges, om Villy Søvndal fortsætter socialisternes tradition med at forære værdifulde sokkelområder væk.   

Historien tages frem i forbindelse med forhandlingerne med Canada om Hans Ø, som kun er 1,3 km2, men kan være vigtig, hvis der åbnes for en søvej nord om Canada   til Stillehavet. Derudover formoder man, at der kan være naturrigdomme som olie, gas og mineraler.

Historien om den farverige Hækkerup er en af de mest sejlivede myter i Danmarkshistorien. Godt nok var den tidligere udenrigsminister ofte tørstig, men det, der fortælles, holder ikke vand.

Efter sigende indgik han med Norge under store mængder whisky en aften i november 1963 en delingsaftale om Eko-fiskfeltet, og den var så dårlig, at hændelsen bliver kaldt ’Danmarks ubetinget dyreste brandert’.

Per Hækkerup, der foretrak tynde, men talrige sjusser, har muligvis været beruset i Oslo i 1963, hvor han var sammen sin norske kollega Halvard Lange.

Den danske minister lagde aldrig skjul på, at han havde et stort alkoholforbrug. Engang fortalte han, at han slog en streg på servietten, hver gang han drak en genstand, og når han nåede elleve, holdt han op – med at slå streger.

Sagen er bare, at de omtalte forhandlinger stod på fra 1963 til 1965 hen over adskillige møder med embedsmænd på højeste plan. Man fulgte Geneve-konventionens såkaldte midterlinjeprincip og endte med et resultat, som Danmark havde støttet siden begyndelsen af 1950’erne, altså længe før Hækkerup blev udenrigsminister.

Til disse dages forhandlinger om Hans Ø, den ubeboede, golde klippeø i Nares Strædet kan man stille spørgsmålet: ”Hvem narrer hvem?”. Og Villy Søvndals svar er, at det i øjeblikket ser ud til, at striden mellem Danmark og Canada med stor sandsynlighed ender ved Den Internationale Domstol i Haag.

 

 

 

 

 

 

Kommentarer

 1. Erik Hulegaard
  20. Apr 2012 15:56
  1

  Den nationale politiske Ironi var, at to af de bedste danske udenrigsministre i efterkrigstiden var samtidige. De kunne dybest set ikke døje hinanden, var inderlig forskellige og dog havde de fællestræk i form af (politisk) begavelse, international vidsyn, operative sprogkundskaber samt markante svagheder for alkohol og kvinder.

  Navnene er overflødige, eftersom blogejeren for længst har regnet ud, hvem der tænkes på!

  Anderledes format sidder i dag i den kontorstol på Asiatisk Plads 2, 1448 Kbhvn. K.

Denne blog laves af Kire S Dam

Image and video hosting by TinyPic

Løb ikke efter nogen, der ikke vil komme dig i møde. --- For at få en mage skal man gøre sig umage. --- Hvis man vil det hele, får man kun det halve. --- Man kan kun tabe ansigt, når man bærer maske. --- Vi har frihed til at forholde os til, hvad livet gør ved os. --- En blomst spekulerer ikke over, hvordan de andre ser ud. Den blomstrer bare. --- Problemet med virkeligheden er, at der mangler baggrundsmusik. --- Der findes kun NU. Alt andet er en fortælling. --- Den skrivende udleverer sig altid. --- ”Virkeligheden” bør skrives i anførelsestegn, for vi har hver vores. --- Husk at smage på ordene, før du spytter dem ud! --- Hvad er blåt og smager som rød maling? Blå maling! --- Vi ved, hvad vi er, men ikke hvad vi bliver. --- Man skyder da ikke en spøgefugl. --- Lykke er ikke at være noget, men at være nogen. --- Vi har alle et svar i os. Et ansvar. Noget vi skal svare for. --- Jeg leder, og jeg finder. Jeg er nemlig den perfekte leder. --- Alle veje fører til vejs ende. --- Man kan sole sig en hel dag i en varm tanke --- Jeg er i fin form. Rund er da en fin form. --- Enhver er usaglig i sin tro --- Rettidig omhu er bedre end utidig ildhu. --- Held kommer ikke af sig selv. --- Hvad du ønsker, skal du så. --- Man er mest sig selv, når man glemmer sig selv. --- Jeg har i dag oplevet et særsyn. Jeg så en jogger, der smilede. --- Det modsatte af at udvikle sig må være at indvikle sig. --- Håb er en jagthund uden spor. --- Hellere blød i knæene end i bolden. --- Erfaring er en billet til et tog, som er kørt. --- Kedsomhed er mangel på forventning. --- Sundhed er summen af alle de sygdomme, man ikke har. --- Journalistik er hastværkslitteratur. --- Udsæt aldrig til i morgen, hvad du skulle have gjort i går. --- Græsset er altid grønnere, når man husker at vande det. --- Brug din findopsomhed, og du undgår kedsomhed. --- Mit liv handler ikke om at være på, men om at finde på! --- Man skal fylde sin konto i oplevelsesbanken, så der er noget at hæve! --- Hvis man finder ind i sig selv, finder man ud af sig selv! --- Alt, der er værd at tale om, bliver sunget! --- Den, der har gode tanker og dejlige drømme, er altid i godt selskab. --- Tak for dansen! - Dansen? Jeg forsøgte bare at kæmpe mig vej hen til baren. --- Higer du efter bifald, lægger du din skæbne i andres hænder. --- Man må godt være nyttig, men ikke nævenyttig. --- Vi er alle nudister i forklædning. --- Et menneske kommer derhen, hvor det vil. --- Livet er et live-show. --- Jeg har besluttet, at i år vil jeg træne min refleksionsmuskel! --- Arbejdstitel til mine erindringer: Fra udvikling til afvikling. ---kiresdam@hotmail.com

Kalender

« July 2018 »
MTWTFSS
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 


Arkiv

Tags

Arkiv