Smartlog v3 » Tag livet let » En usædvanlig begravelse
Opret egen blog | Næste blog »

Tag livet let

og tilværelsen alvorlig

En usædvanlig begravelse

17. Apr 2017 07:01, kire

Forleden var jeg til en usædvanlig begravelse, som startede med, at præsten læste et brev op. Det var fra afdødes søn, som skrev, at han havde valgt at blive væk.

I stedet var han taget til et sted i landet, faderen godt kunne lide. Der ville han være sammen med nogle venner, som faderen kendte, og de skulle nyde god mad og drikkelse, faderen holdt af.

Forholdet mellem far og søn har givetvis ikke været godt. Men sidstnævnte kunne jo helt enkelt have valgt at blive væk fra ceremonien i stedet for at give den gamle mand det sidste hug og sprede sin dårlige karma i kirkerummet.

Der sad vi fremmødte med alle vore minder og vort personlige forhold til afdøde, som vi ville vise en sidste ære. Familie og venner, hvor nogle var kørt et godt stykke vej for at være med, var chokerede over den manglende pli, der blev udvist fra sønnens side. Måske kom han af med noget indeklemt. Imidlertid gled al sympati over på faderens side.

Var jeg præst, ville jeg have arkiveret brevet lodret. Hun var ung i embedet og har muligvis været bange for at gøre noget forkert. Men hun glemte helt og aldeles hensynet til den afdøde og folk på kirkebænkene.

Vi sad der med vore tanker, og da præsten på et tidspunkt bad os synge en omdelt sang, som sønnen havde valgt, tænkte jeg: ”Så vil han bestemme, hvad vi skal synge her i kirken, mens han sidder og drikker sig vellystig på en eller anden kro. Mage til skiderik!”. 

Denne blog laves af Kire S Dam

Image and video hosting by TinyPic

Løb ikke efter nogen, der ikke vil komme dig i møde. --- For at få en mage skal man gøre sig umage. --- Hvis man vil det hele, får man kun det halve. --- Man kan kun tabe ansigt, når man bærer maske. --- Vi har frihed til at forholde os til, hvad livet gør ved os. --- En blomst spekulerer ikke over, hvordan de andre ser ud. Den blomstrer bare. --- Problemet med virkeligheden er, at der mangler baggrundsmusik. --- Der findes kun NU. Alt andet er en fortælling. --- Den skrivende udleverer sig altid. --- ”Virkeligheden” bør skrives i anførelsestegn, for vi har hver vores. --- Husk at smage på ordene, før du spytter dem ud! --- Hvad er blåt og smager som rød maling? Blå maling! --- Vi ved, hvad vi er, men ikke hvad vi bliver. --- Man skyder da ikke en spøgefugl. --- Lykke er ikke at være noget, men at være nogen. --- Vi har alle et svar i os. Et ansvar. Noget vi skal svare for. --- Jeg leder, og jeg finder. Jeg er nemlig den perfekte leder. --- Alle veje fører til vejs ende. --- Man kan sole sig en hel dag i en varm tanke --- Jeg er i fin form. Rund er da en fin form. --- Enhver er usaglig i sin tro --- Rettidig omhu er bedre end utidig ildhu. --- Held kommer ikke af sig selv. --- Hvad du ønsker, skal du så. --- Man er mest sig selv, når man glemmer sig selv. --- Jeg har i dag oplevet et særsyn. Jeg så en jogger, der smilede. --- Det modsatte af at udvikle sig må være at indvikle sig. --- Håb er en jagthund uden spor. --- Hellere blød i knæene end i bolden. --- Erfaring er en billet til et tog, som er kørt. --- Kedsomhed er mangel på forventning. --- Sundhed er summen af alle de sygdomme, man ikke har. --- Journalistik er hastværkslitteratur. --- Udsæt aldrig til i morgen, hvad du skulle have gjort i går. --- Græsset er altid grønnere, når man husker at vande det. --- Brug din findopsomhed, og du undgår kedsomhed. --- Mit liv handler ikke om at være på, men om at finde på! --- Man skal fylde sin konto i oplevelsesbanken, så der er noget at hæve! --- Hvis man finder ind i sig selv, finder man ud af sig selv! --- Alt, der er værd at tale om, bliver sunget! --- Den, der har gode tanker og dejlige drømme, er altid i godt selskab. --- Tak for dansen! - Dansen? Jeg forsøgte bare at kæmpe mig vej hen til baren. --- Higer du efter bifald, lægger du din skæbne i andres hænder. --- Man må godt være nyttig, men ikke nævenyttig. --- Vi er alle nudister i forklædning. --- Et menneske kommer derhen, hvor det vil. --- Livet er et live-show. --- Jeg har besluttet, at i år vil jeg træne min refleksionsmuskel! --- Arbejdstitel til mine erindringer: Fra udvikling til afvikling. ---kiresdam@hotmail.com

Kalender

« June 2018 »
MTWTFSS
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 


Arkiv

Tags

Arkiv

Relaterede