Smartlog v3 » Tag livet let » Er du oplevelsesoveranstrengt?
Opret egen blog | Næste blog »

Tag livet let

og tilværelsen alvorlig

Er du oplevelsesoveranstrengt?

16. Dec 2011 06:46, kire

Pling!!! Det var en mail, der kom fra biblioteket, med en påmindelse om en bog, der snart skulle afleveres.

Selvom jeg har nogenlunde styr på det, er det en god ordning med disse beskeder, og her var netop en, jeg ikke havde fået påbegyndt læsningen af, en beskeden bog af slagsen, som lå ganske ubemærket blandt andre, mere støjende og prangende værker.

Pudsigt nok så var titlen ”På sporet af stilheden”.

Nu har jeg så læst den lille, poetiske og reflekterende bog   af Asger Baunsbak-Jensen, der gør opmærksom på, at vi moderne mennesker lider under et konstant pres ... med e-mails, som skal besvares, mobilen, der bipper i lommen og de uafbrudte krav til omstillingsparathed.

Dertil kommer støjen fra lyd og billede, der er blevet en konsekvens af det moderne hurtigkørende teknologi- og kommunikationssamfund. Han mener, at kampen for stilheden er den største udfordring, nutidsmennesket står overfor.

Hvis ikke der bliver rum for eftertanken, vil det gå gruelig galt. Indtrykssygen og jagten på materielle værdier dræner sindet for naturlig næring, og den kunstigt skabte støj nedbryder sundheden.  

Sygdomstegnene er indesluttethed og aggression, skriver Asger Baunsbak-Jensen.

Vi skal lære at genfinde stilheden, opnå den indre ro og få det bedre med os selv. Vi skal selv sørge for liflige lufthuller midt i hverdagsstressen, ellers bliver vi ifølge forfatteren oplevelsesoveranstrengte.

Det er nødvendigt med daglig isolation fra andre, fra den evige strøm af information og alle lydene. Som Storm P. så humoristisk sagde efter krigen: »Nu har vi fået fred - så mangler vi bare at få ro«.

   

Stilheden er i vor moderne tid blevet en mangelvare, en luksus, men den kan findes - i haven, på en gåtur eller i en stol, hvor man slapper af og mediterer lidt, og stilheden bør indbygges i den daglige rytme.

Med sine dagbogsagtige indtryk demonstrerer Baunsbak-Jensen på poetisk vis og med vågent blik, hvordan man kan filosofere over livet, opleve og registrere naturen og lade den livgivende stilhed indvirke på sindet.

Kommentarer

 1. Erik Hulegaard
  16. Dec 2011 16:22
  1

  Den nævnte forfatter har et nærmest volumiøst CV af forskellige titler og hverv gennem sit snart 80-årige liv. Hertil kommer et lettere fragilt sindelag, der har været en modstander i store dele af hans aktive liv, herunder i offentlighedens søgelys.

  Emnevalget er næppe nogen tilfældighed. Samme emeritus og fhv.xxxx er ikke just nogen grinebider, men i medfør af ovennævnte referat har han i sandhed mere end een pointe.

  Selv ca. 20 år yngre læsere kan forstå hans "stilhedens logik". Een af disse er kommentatoren, der indrettede sin tredie halvleg herefter.

 2. Kire S Dam
  16. Dec 2011 19:39
  2

  ”Erfaring er kun noget værd, når den bruges i øjenhøjde med modtageren.”

  Disse ord er formuleret af Asger Baunsbak-Jensen, der som faderen i perioder har måttet leve i depressionens mørke.

Denne blog laves af Kire S Dam

Image and video hosting by TinyPic

Løb ikke efter nogen, der ikke vil komme dig i møde. --- Hvis man vil det hele, får man kun det halve. --- Man kan kun tabe ansigt, når man bærer maske. --- Vi har frihed til at forholde os til, hvad livet gør ved os. --- En blomst spekulerer ikke over, hvordan de andre ser ud. Den blomstrer bare. --- Problemet med virkeligheden er, at der mangler baggrundsmusik. --- Der findes kun NU. Alt andet er en fortælling. --- Den skrivende udleverer sig altid. --- ”Virkeligheden” bør skrives i anførelsestegn, for vi har hver vores. --- Husk at smage på ordene, før du spytter dem ud! --- Hvad er blåt og smager som rød maling? Blå maling! --- Vi ved, hvad vi er, men ikke hvad vi bliver. --- Man skyder da ikke en spøgefugl. --- Lykke er ikke at være noget, men at være nogen. --- Vi har alle et svar i os. Et ansvar. Noget vi skal svare for. --- Jeg leder, og jeg finder. Jeg er nemlig den perfekte leder. --- Alle veje fører til vejs ende. --- Man kan sole sig en hel dag i en varm tanke --- Jeg er i fin form. Rund er da en fin form. --- Enhver er usaglig i sin tro --- Rettidig omhu er bedre end utidig ildhu. --- Held kommer ikke af sig selv. --- Hvad du ønsker, skal du så. --- Man er mest sig selv, når man glemmer sig selv. --- Jeg har i dag oplevet et særsyn. Jeg så en jogger, der smilede. --- Det modsatte af at udvikle sig må være at indvikle sig. --- Håb er en jagthund uden spor. --- Hellere blød i knæene end i bolden. --- Erfaring er en billet til et tog, som er kørt. --- Kedsomhed er mangel på forventning. --- Sundhed er summen af alle de sygdomme, man ikke har. --- Journalistik er hastværkslitteratur. --- Udsæt aldrig til i morgen, hvad du skulle have gjort i går. --- Græsset er altid grønnere, når man husker at vande det. --- Brug din findopsomhed, og du undgår kedsomhed. --- Mit liv handler ikke om at være på, men om at finde på! --- Man skal fylde sin konto i oplevelsesbanken, så der er noget at hæve! --- Hvis man finder ind i sig selv, finder man ud af sig selv! --- Alt, der er værd at tale om, bliver sunget! --- Den, der har gode tanker og dejlige drømme, er altid i godt selskab. --- Tak for dansen! - Dansen? Jeg forsøgte bare at kæmpe mig vej hen til baren. --- Higer du efter bifald, lægger du din skæbne i andres hænder. --- Man må godt være nyttig, men ikke nævenyttig. --- Vi er alle nudister i forklædning. --- Et menneske kommer derhen, hvor det vil. --- Livet er et live-show. --- Jeg har besluttet, at i år vil jeg træne min refleksionsmuskel! --- Arbejdstitel til mine erindringer: Fra udvikling til afvikling. ---kiresdam@hotmail.com

Kalender

« April 2018 »
MTWTFSS
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 


Arkiv

Tags

Arkiv