Smartlog v3 » Tag livet let » Finansiel forskning
Opret egen blog | Næste blog »

Tag livet let

og tilværelsen alvorlig

Finansiel forskning

13. Jan 2013 05:42, kire

Nykredits talentpris 2012 på 100.000 kr. tilfaldt en lektor på Institut for Virksomhedsledelse og Økonomi på Syddansk Universitet.

 

I begrundelsen hedder det: ”Hendes hidtidige forskning har koncentreret sig om den optimale sammensætning af det enkelte menneskes finansielle formue, og hun har kortlagt, hvor vigtigt det er, at fx pensionsselskaber investerer på et solidt modelbaseret fundament, men at det enkelte individ samtidig må være sig bevidst om, at sådanne modeller er behæftet med en vis usikkerhed.”

 

Dette kunne jeg trods ringe åndelig habitus også være kommet frem til - måske i løbet af et par minutter, og i al beskedenhed ville jeg da gerne have delt pengene med en fattig studerende på SU, hvis vedkommende ville bruge en time eller to på at fremskaffe beviser for ovenstående tese.

 

I 2004 modtog denne samme lektor 150.000 kr. i form af Tuborgfondets Erhvervsøkonomiske Pris, der blev brugt til et ophold i Los Angeles, hvor hun som ’visiting dectoral fellow’ på University of California lagde grunden til et  solidt netværk. 

Forskerens navn nævnes ikke i dette blogindlæg, da hun ikke skal hænges ud. Men det er en overvejelse værd, om det er Matthæus-effekten, som slår igennem. »Den, som meget har, skal mere gives«.

 

Nykredits Fonds Forskningspris 2012 på 500.000 kr. gik til en dansk professor, hvis forskning viser, hvordan kriser påvirker priserne på finansielle aktiver, og han har som en af to forskere for nylig fået tildelt godt 1 mio. euro fra The European Research Council til et projekt, der over de næste fire år skal undersøge, hvad der sker, når der er 'grus i maskineriet' på de finansielle markeder.

 

Endelig skal det nævnes, at der blev givet 100.000 kr. til en ung forsker, hvis analyser viser, at det betaler sig at have fokus på at ansætte de bedste ledere ud fra et human capital perspektiv frem for at lade personlige karakteristika som køn, alder eller nationalitet bestemme ansættelse og forfremmelse i virksomhederne.

 

KIRE S. DAM, varmluftsanalytiker med kandidatgrad i ringbindsstudier.

Denne blog laves af Kire S Dam

Image and video hosting by TinyPic

Løb ikke efter nogen, der ikke vil komme dig i møde. --- For at få en mage skal man gøre sig umage. --- Hvis man vil det hele, får man kun det halve. --- Man kan kun tabe ansigt, når man bærer maske. --- Vi har frihed til at forholde os til, hvad livet gør ved os. --- En blomst spekulerer ikke over, hvordan de andre ser ud. Den blomstrer bare. --- Problemet med virkeligheden er, at der mangler baggrundsmusik. --- Der findes kun NU. Alt andet er en fortælling. --- Den skrivende udleverer sig altid. --- ”Virkeligheden” bør skrives i anførelsestegn, for vi har hver vores. --- Husk at smage på ordene, før du spytter dem ud! --- Hvad er blåt og smager som rød maling? Blå maling! --- Vi ved, hvad vi er, men ikke hvad vi bliver. --- Man skyder da ikke en spøgefugl. --- Lykke er ikke at være noget, men at være nogen. --- Vi har alle et svar i os. Et ansvar. Noget vi skal svare for. --- Jeg leder, og jeg finder. Jeg er nemlig den perfekte leder. --- Alle veje fører til vejs ende. --- Man kan sole sig en hel dag i en varm tanke --- Jeg er i fin form. Rund er da en fin form. --- Enhver er usaglig i sin tro --- Rettidig omhu er bedre end utidig ildhu. --- Held kommer ikke af sig selv. --- Hvad du ønsker, skal du så. --- Man er mest sig selv, når man glemmer sig selv. --- Jeg har i dag oplevet et særsyn. Jeg så en jogger, der smilede. --- Det modsatte af at udvikle sig må være at indvikle sig. --- Håb er en jagthund uden spor. --- Hellere blød i knæene end i bolden. --- Erfaring er en billet til et tog, som er kørt. --- Kedsomhed er mangel på forventning. --- Sundhed er summen af alle de sygdomme, man ikke har. --- Journalistik er hastværkslitteratur. --- Udsæt aldrig til i morgen, hvad du skulle have gjort i går. --- Græsset er altid grønnere, når man husker at vande det. --- Brug din findopsomhed, og du undgår kedsomhed. --- Mit liv handler ikke om at være på, men om at finde på! --- Man skal fylde sin konto i oplevelsesbanken, så der er noget at hæve! --- Hvis man finder ind i sig selv, finder man ud af sig selv! --- Alt, der er værd at tale om, bliver sunget! --- Den, der har gode tanker og dejlige drømme, er altid i godt selskab. --- Tak for dansen! - Dansen? Jeg forsøgte bare at kæmpe mig vej hen til baren. --- Higer du efter bifald, lægger du din skæbne i andres hænder. --- Man må godt være nyttig, men ikke nævenyttig. --- Vi er alle nudister i forklædning. --- Et menneske kommer derhen, hvor det vil. --- Livet er et live-show. --- Jeg har besluttet, at i år vil jeg træne min refleksionsmuskel! --- Arbejdstitel til mine erindringer: Fra udvikling til afvikling. ---kiresdam@hotmail.com

Kalender

« July 2018 »
MTWTFSS
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 


Arkiv

Tags

Arkiv

Relaterede