Smartlog v3 » Tag livet let » Folket følger Vejle-sagen
Opret egen blog | Næste blog »

Tag livet let

og tilværelsen alvorlig

Folket følger Vejle-sagen

26. Jul 2012 06:58, kire

Forbundsformanden for 3F, Poul-Erik Skov Christensen, blev i går nødt til at gå på landsdækkende tv.

Han ville gerne invitere Vejlegårdens indehaver Amin Skov til en samtale, men han kunne ikke sende invitationen med posten, for den bliver blokeret af 3F.

Han blev også nødt til det for at redde ansigt i sagen, hvor han har fået en stor part af folket imod sig. Måske har han taget sig tid til at læse de mange kommentarer, som hans egne 3F-medlemmer er kommet med til de mange støttegrupper til Vejlegården?

I en af dem på Facebook er der over 20.000 medlemmer, men indlæggene læses sandsynligvis i øjeblikket af størsteparten af de danske FB-brugere.

"Vi er kommet i en situation, hvor politikere, og Gud og hver mand, og alle mulige folk, der ikke har noget med den her sag at gøre, blander sig i det.”

Ordene fra 3F-formanden viser, at han ikke forstår, at det vigtigste i vort demokrati er samtale. Man SKAL netop blande sig, komme frem med sine tanker og være parat til at få modytringer, som man igen kan svare på.

Han har også - som LO formanden Harald Børsting - flere gange udtalt, at folk ikke har forstået, hvordan det danske arbejdsmarked fungerer.

Men det er ikke sandt. Folk ser bare ikke verden gennem de samme rødfarvede briller som Skov og Børsting, og dette er også forklaringen på, at Socialdemokraterne ligger så kraftigt underdrejet og mangler støtte til partiets politiske projekt - også pt. i meningsålingerne. 

Nu må den garvede forhandler forbundsformand Skov Christensen vise, hvad han dur til, når han sætter sig til samtalebordet med Krifa-formanden og Amin Skov fra Vejlegården. Til kransekage og en bitter. Folket venter i spænding.

Kommentarer

 1. Torben P
  26. Jul 2012 07:49
  1

  Ja, folket venter i spænding - ikke på grund af underholdningsværdien, men fordi der står noget på spil. Det er spændende, om forbundsformanden vil lytte til Armin Skovs ideer til fornyelse. Han har nogle pointer, som kan gøre det hele mere fleksibelt. Det er nemlig alt for stift, når en tjener ikke må tage noget ud af ovnen i køkkenet, og en kok ikke må sætte en kop på bordet.
  Jeg har prøvet at sidde i timevis i en lufthavn, hvor jeg blev ramt af en for mig uvedkommende strejke, og mener derfor helt klart, at tiden er løbet fra blokader, lockouter og strejker, hvor almindelige mennesker tages som "gidsler". Poul-Erik Skov Christensen bør derfor ikke sætte sig over for formanden for Kristelig Fagbevægelse, men på den samme side.

 2. Eric
  26. Jul 2012 21:18
  2

  "Folk ser bare ikke verden gennem de samme rødfarvede briller som Skov og Børsting, og dette er også forklaringen på, at Socialdemokraterne pt. ligger så kraftigt underdrejet i meningsmålingerne og mangler støtte til partiets politiske projekt."

  Det var en dristig konklusion uden dokumentation/argumentation!
  Her gik mange og troede, at grunden til vælgerfrafaldet netop var det stik modsatte, nemlig at regeringens førte politik ligger så langt fra det, Socialdemokraterne (og for den sags skyld SF) stillede i rødfarvet udsigt før valget. Er det, du kalder "partiets politiske projekt," det deklarerede (programmet/valgoplægget) eller det praktiserede?

  Kære Kire, for en gangs skyld er du meget uklar.

 3. Kire S Dam
  26. Jul 2012 22:29
  3

  Tak for en god iagttagelse. Jeg var kommet til at placere meningsmålingerne forkert i sætningen. Det har jeg ændret nu.
  Min oprindelige tekst blev forkortet, da den var for lang, og derved smuttede argumentationen, som er her i en ultrakort version:

  Socialdemokraternes politik har ikke kunnet gennemføres, da der ikke har været opbakning til det fra vælgernes side, fordi arbejdstagerne i dag ser verden med briller, der har flere nuancer end de røde.
  Mandatantallet ved det seneste valg var det laveste siden 1920, og for at komme med en rimelig årsagsforklaring må jeg bruge et langt indlæg senere på bloggen.

 4. Torben P
  29. Jul 2012 07:07
  4

  Jeg er så skuffet. Skuffet over Poul Erik Skov Christensen. Inden mødet sagde han, at han havde en løsning klar. Den skulle løse konflikten. Men han mødte kun op med, at Amin Skov skulle skrive under på 3Fs overenskomst. Usmart!!! Som i et diktatur, hvor der kun er en kandidat at stemme på. 3F kunne have reddet æren ved lidt fleksibilitet. Nu bliver der ikke fred! Øv.

Denne blog laves af Kire S Dam

Image and video hosting by TinyPic

Løb ikke efter nogen, der ikke vil komme dig i møde. --- For at få en mage skal man gøre sig umage. --- Hvis man vil det hele, får man kun det halve. --- Man kan kun tabe ansigt, når man bærer maske. --- Vi har frihed til at forholde os til, hvad livet gør ved os. --- En blomst spekulerer ikke over, hvordan de andre ser ud. Den blomstrer bare. --- Problemet med virkeligheden er, at der mangler baggrundsmusik. --- Der findes kun NU. Alt andet er en fortælling. --- Den skrivende udleverer sig altid. --- ”Virkeligheden” bør skrives i anførelsestegn, for vi har hver vores. --- Husk at smage på ordene, før du spytter dem ud! --- Hvad er blåt og smager som rød maling? Blå maling! --- Vi ved, hvad vi er, men ikke hvad vi bliver. --- Man skyder da ikke en spøgefugl. --- Lykke er ikke at være noget, men at være nogen. --- Vi har alle et svar i os. Et ansvar. Noget vi skal svare for. --- Jeg leder, og jeg finder. Jeg er nemlig den perfekte leder. --- Alle veje fører til vejs ende. --- Man kan sole sig en hel dag i en varm tanke --- Jeg er i fin form. Rund er da en fin form. --- Enhver er usaglig i sin tro --- Rettidig omhu er bedre end utidig ildhu. --- Held kommer ikke af sig selv. --- Hvad du ønsker, skal du så. --- Man er mest sig selv, når man glemmer sig selv. --- Jeg har i dag oplevet et særsyn. Jeg så en jogger, der smilede. --- Det modsatte af at udvikle sig må være at indvikle sig. --- Håb er en jagthund uden spor. --- Hellere blød i knæene end i bolden. --- Erfaring er en billet til et tog, som er kørt. --- Kedsomhed er mangel på forventning. --- Sundhed er summen af alle de sygdomme, man ikke har. --- Journalistik er hastværkslitteratur. --- Udsæt aldrig til i morgen, hvad du skulle have gjort i går. --- Græsset er altid grønnere, når man husker at vande det. --- Brug din findopsomhed, og du undgår kedsomhed. --- Mit liv handler ikke om at være på, men om at finde på! --- Man skal fylde sin konto i oplevelsesbanken, så der er noget at hæve! --- Hvis man finder ind i sig selv, finder man ud af sig selv! --- Alt, der er værd at tale om, bliver sunget! --- Den, der har gode tanker og dejlige drømme, er altid i godt selskab. --- Tak for dansen! - Dansen? Jeg forsøgte bare at kæmpe mig vej hen til baren. --- Higer du efter bifald, lægger du din skæbne i andres hænder. --- Man må godt være nyttig, men ikke nævenyttig. --- Vi er alle nudister i forklædning. --- Et menneske kommer derhen, hvor det vil. --- Livet er et live-show. --- Jeg har besluttet, at i år vil jeg træne min refleksionsmuskel! --- Arbejdstitel til mine erindringer: Fra udvikling til afvikling. ---kiresdam@hotmail.com

Kalender

« July 2018 »
MTWTFSS
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 


Arkiv

Tags

Arkiv