Smartlog v3 » Tag livet let » Hawkings aske
Opret egen blog | Næste blog »

Tag livet let

og tilværelsen alvorlig

Hawkings aske

21. Mar 2018 07:37, kire

Den britiske astrofysiker Stephen Hawking får sit gravsted i Westminster Abbey i London ved siden af forskerne Newton og Darwin

Isac Newton (1642-1727) var fysikeren og astronomen, der formulerede lovene for tyngdekraft, massetiltrækning og legemers bevægelse. Han gav os en matematisk beskrivelse af de love, som styrer himmellegemers bevægelse.

Charles Darwin (1809-1882) er bedst kendt for sin evolutionsteori, hvor han kuldkastede Bibelens skabelsesberetning og fastslog, at alle arter af liv nedstammer fra fælles forfædre.

Denne ligning skal stå på Stephen Hawkings gravsten. Den beskriver den såkaldte Hawking-stråling, som er strømmen af partikler eller antipartikler, som udsendes fra sorte huller som følge af kvantemekanikkens tunneleffekt.

Det store S står for entropi, som er et mål for graden af uorden i et system, mens de resterende kalkuler er nødvendige for at kunne beregne entropien. Her tages der bl.a. højde for lysets hastighed (c) og Newtons konstant (G), hvilket er et vidnesbyrd om, at Stephen Hawking brugte flere forskellige elementer fra kvantefysikken i sin forskning.

Selvom ligningen synes kompliceret, er den samtidig et håndgribeligt udtryk for den tanke, der holdt Stephen Hawking beskæftiget gennem hele livet. At sorte huller slet ikke er så sorte, men derimod kan udsende varmestråling, fordampe og helt forsvinde til sidst.

Han beskrev i 1975 første gang opdagelsen, som siden har skabt bedre forståelse for, hvordan universet forandrer sig over tid. Universets mystiske sorte huller var Hawkings kernekompetence, men i sit seneste projekt satte han sig for at udforske liv i rummet.

Til sin død arbejdede astrofysikeren hårdt på at forene relativitetsteorien og kvantemekanikken (altså det største og det mindste i universet) i en samlet teori, som han kaldte "teorien om alting".

Med sin vedholdenhed, genialitet og humor inspirerede Stephen Hawking folk over hele verden. Nu stedes han til hvile i Westminster Abbey side om side med de to andre videnskabsmænd, der udfordrede Gud. Der er med andre ord højt til loftet i den fornemme og meget gamle kirke - i konkret og overført betydning.

Denne blog laves af Kire S Dam

Image and video hosting by TinyPic

Løb ikke efter nogen, der ikke vil komme dig i møde. --- For at få en mage skal man gøre sig umage. --- Hvis man vil det hele, får man kun det halve. --- Man kan kun tabe ansigt, når man bærer maske. --- Vi har frihed til at forholde os til, hvad livet gør ved os. --- En blomst spekulerer ikke over, hvordan de andre ser ud. Den blomstrer bare. --- Problemet med virkeligheden er, at der mangler baggrundsmusik. --- Der findes kun NU. Alt andet er en fortælling. --- Den skrivende udleverer sig altid. --- ”Virkeligheden” bør skrives i anførelsestegn, for vi har hver vores. --- Husk at smage på ordene, før du spytter dem ud! --- Hvad er blåt og smager som rød maling? Blå maling! --- Vi ved, hvad vi er, men ikke hvad vi bliver. --- Man skyder da ikke en spøgefugl. --- Lykke er ikke at være noget, men at være nogen. --- Vi har alle et svar i os. Et ansvar. Noget vi skal svare for. --- Jeg leder, og jeg finder. Jeg er nemlig den perfekte leder. --- Alle veje fører til vejs ende. --- Man kan sole sig en hel dag i en varm tanke --- Jeg er i fin form. Rund er da en fin form. --- Enhver er usaglig i sin tro --- Rettidig omhu er bedre end utidig ildhu. --- Held kommer ikke af sig selv. --- Hvad du ønsker, skal du så. --- Man er mest sig selv, når man glemmer sig selv. --- Jeg har i dag oplevet et særsyn. Jeg så en jogger, der smilede. --- Det modsatte af at udvikle sig må være at indvikle sig. --- Håb er en jagthund uden spor. --- Hellere blød i knæene end i bolden. --- Erfaring er en billet til et tog, som er kørt. --- Kedsomhed er mangel på forventning. --- Sundhed er summen af alle de sygdomme, man ikke har. --- Journalistik er hastværkslitteratur. --- Udsæt aldrig til i morgen, hvad du skulle have gjort i går. --- Græsset er altid grønnere, når man husker at vande det. --- Brug din findopsomhed, og du undgår kedsomhed. --- Mit liv handler ikke om at være på, men om at finde på! --- Man skal fylde sin konto i oplevelsesbanken, så der er noget at hæve! --- Hvis man finder ind i sig selv, finder man ud af sig selv! --- Alt, der er værd at tale om, bliver sunget! --- Den, der har gode tanker og dejlige drømme, er altid i godt selskab. --- Tak for dansen! - Dansen? Jeg forsøgte bare at kæmpe mig vej hen til baren. --- Higer du efter bifald, lægger du din skæbne i andres hænder. --- Man må godt være nyttig, men ikke nævenyttig. --- Vi er alle nudister i forklædning. --- Et menneske kommer derhen, hvor det vil. --- Livet er et live-show. --- Jeg har besluttet, at i år vil jeg træne min refleksionsmuskel! --- Arbejdstitel til mine erindringer: Fra udvikling til afvikling. ---kiresdam@hotmail.com

Kalender

« July 2018 »
MTWTFSS
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 


Arkiv

Tags

Arkiv

Relaterede