Smartlog v3 » Tag livet let » Historien om en melodi
Opret egen blog | Næste blog »

Tag livet let

og tilværelsen alvorlig

Historien om en melodi

30. Dec 2008 08:15, kire

Efter i går at have bragt ”Julekveldsvisa” * har jeg erfaret, at melodien er skrevet af Arnljot Høyland.

Han lavede den under krigen, hvor han havde fået plads som lærling ved Statens Småbrugslærerskole i Asker. Her traf han Alf Prøysen, der arbejdede på en af nabogårdene.

   De blev gode venner, og da begge var musikalske, blev de enige om, at de ville lave en revy sammen. Prøysen skulle skrive teksterne og Høyland musikken. En af viserne kom til at hedde ”Lærlingens avskjedssang"  (1944).

I begyndelsen af halvtresserne skrev Alf Prøysen ”Julekveldsvisa”, hvor han genbrugte Høylands melodi. Visen blev bragt i flere julehæfter og indsunget på plade i 1952. Den blev folkeeje og kaldes ofte ”Nu har vi vasket gulvet” efter indledningen på første strofe.

Arnljot Høyland var meget optaget af musik hele livet, men matematikken blev hans levebrød. Han endte som professor og seniorforsker ved Norges Teknisk-Naturvidenskabelige Universitet. Alf Prøysen blev visesanger og forfatter.

Denne blog laves af Kire S Dam

Image and video hosting by TinyPic

Hvis man vil det hele, får man nok kun det halve. --- Vi har frihed til at forholde os til, hvad livet gør ved os. --- En blomst spekulerer ikke over, hvordan de andre ser ud. Den blomstrer bare. --- Problemet med virkeligheden er, at der mangler baggrundsmusik. --- Der findes kun NU. Alt andet er en fortælling. --- Den skrivende udleverer sig altid. --- ”Virkeligheden” bør skrives i anførelsestegn, for vi har hver vores. --- Husk at smage på ordene, før du spytter dem ud! --- Hvad er blåt og smager som rød maling? Blå maling! --- Vi ved, hvad vi er, men ikke hvad vi bliver. --- Man skyder da ikke en spøgefugl. --- Lykke er ikke at være noget, men at være nogen. --- Vi har alle et svar i os. Et ansvar. Noget vi skal svare for. --- Jeg leder, og jeg finder. Jeg er nemlig den perfekte leder. --- Alle veje fører til vejs ende. --- Man kan sole sig en hel dag i en varm tanke --- Jeg er i fin form. Rund er da en fin form. --- Enhver er usaglig i sin tro --- Rettidig omhu er bedre end utidig ildhu. --- Held kommer ikke af sig selv. --- Hvad du ønsker, skal du så. --- Man er mest sig selv, når man glemmer sig selv. --- Jeg har i dag oplevet et særsyn. Jeg så en jogger, der smilede. --- Det modsatte af at udvikle sig må være at indvikle sig. --- Håb er en jagthund uden spor. --- Hellere blød i knæene end i bolden. --- Erfaring er en billet til et tog, som er kørt. --- Kedsomhed er mangel på forventning. --- Sundhed er summen af alle de sygdomme, man ikke har. --- Journalistik er hastværkslitteratur. --- Udsæt aldrig til i morgen, hvad du skulle have gjort i går. --- Græsset er altid grønnere, når man husker at vande det. --- Brug din findopsomhed, og du undgår kedsomhed. --- Mit liv handler ikke om at være på, men om at finde på! --- Man skal fylde sin konto i oplevelsesbanken, så der er noget at hæve! --- Hvis man finder ind i sig selv, finder man ud af sig selv! --- Alt, der er værd at tale om, bliver sunget! --- Den, der har gode tanker og dejlige drømme, er altid i godt selskab. --- Tak for dansen! - Dansen? Jeg forsøgte bare at kæmpe mig vej hen til baren. --- Higer du efter bifald, lægger du din skæbne i andres hænder. --- Man må godt være nyttig, men ikke nævenyttig. --- Vi er alle nudister i forklædning. --- Et menneske kommer derhen, hvor det vil. --- Livet er et live-show. --- Jeg har besluttet, at i år vil jeg træne min refleksionsmuskel! --- Arbejdstitel til mine erindringer: Fra udvikling til afvikling. ---kiresdam@hotmail.com

Kalender

« May 2016 »
MTWTFSS
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 


Tags

Relaterede