Smartlog v3 » Tag livet let » I går og i dag.
Opret egen blog | Næste blog »

Tag livet let

og tilværelsen alvorlig

I går og i dag.

30. Jan 2012 06:01, kire

I dag sker to begivenheder. EM-spillerne bliver hyldet på Rådhuspladsen, og der er topmøde i det Europæiske Råd i Bruxelles.

                                        

I går havde jeg armene højt oppe, da det lykkedes de danske drenge at vise Europa, at det kan lykkes at klare en krise. Men mine arme røg noget ned, da jeg bagefter så et tv-indslag, hvor landets statsminister kom ud fra et møde på Marienborg.

Helle Thorning-Schmidt var belæsset med ideer til forbedring af den nuværende situation, og dem ville hun tage med ned til mødet med de 26 andre landes regerings-chefer, fortalte hun og kom med et eksempel:

Vi har i Europa cirka 23 millioner firmaer, store som små, og i alt 23 millioner unge arbejdsløse. Hvis hvert firma ansatte en person, så var al ungdomsarbejdsløshed væk. Sådan hokus pokus!

Nej nej, den går ikke. Når et firma har en person ansat og ansætter en mere, giver det et større omkostningsniveau. Virksomheden ender med at få røde tal og må lukke.

Stop stop!

Danmark kan altså ikke sende Tænketanken Thorning til det vigtige topmøde - om vækst, beskæftigelse og finanspolitisk pagt. Hun bør blive hjemme og få en lektion af landstræneren, når han i dag er færdig med at få sin velfortjente hyldest på Rådhuspladsen.

Ulrik Wilbek er også blond, men han kan som lyst hoved levere nogle bedre bud på, hvad der skal gøres. Det handler ikke om at komme med tom og spejlblank retorik som på Paradise Hotel. Man skal derimod lave en strategi til overlevelse, hvor man tænker fremadrettet.

Ulrik havde overblik, kendte sit mål og lagde en plan, hvor der blev økonomiseret med mandskabets kræfter.

I modsætning til de andre vedligeholdt han motorerne, undgik overbelastningsskader og gemte ressourcer til brug, da det virkelig gjaldt. Derfor vandt hans hold!

- Jamen, var der ikke også lidt held med i spillet?, tænker den vakse læser. Jo, men man kan opsøge heldet. Man skal vide, hvad man vil, og have kendskab til muligheder og midler.

Hvad du ønsker, skal du så!

Kommentarer

 1. Erik Hulegaard
  30. Jan 2012 07:22
  1

  Der er en anderledes stemning i dagens Bruxelles/Brussel end gårsdagens i den serbiske hovedstad. Igen summer byen af larmende motorcykel-eskorter til EU-topmøde-deltagerne, der for gu´ve´ hvilken gang (nr.30) holder møde om den europæiske økonomis fremtid med forskellige gearskift.

  Thorning og Wilbek tilhører ikke blot forskellige køn og partier. Den ene er en succeshistorie oparbejdet gennem mange år, den anden bliver det næppe trods en tilsyneladende teflonfacade.

  "Man skal vide, hvad man vil, og have kendskab til muligheder og midler." - Helt rigtigt....og alligevel er det ikke altid nok, hvis "heldet" ikke er til stede. Det var det i Beograd nogle januar-dage anno 2012.

 2. Benny Olsen
  30. Jan 2012 11:35
  2

  Teflon har en meget glat overflade. Man bruger også udtrykket hvis noget ikke hænger så godt fast og slipper let. HTS har heldigvis droppet Fair Løsning - da det gik op for hende, at hvis folk med arbejde skal arbejde mere får de arbejdsløse aldrig et job.

Denne blog laves af Kire S Dam

Image and video hosting by TinyPic

Løb ikke efter nogen, der ikke vil komme dig i møde. --- For at få en mage skal man gøre sig umage. --- Hvis man vil det hele, får man kun det halve. --- Man kan kun tabe ansigt, når man bærer maske. --- Vi har frihed til at forholde os til, hvad livet gør ved os. --- En blomst spekulerer ikke over, hvordan de andre ser ud. Den blomstrer bare. --- Problemet med virkeligheden er, at der mangler baggrundsmusik. --- Der findes kun NU. Alt andet er en fortælling. --- Den skrivende udleverer sig altid. --- ”Virkeligheden” bør skrives i anførelsestegn, for vi har hver vores. --- Husk at smage på ordene, før du spytter dem ud! --- Hvad er blåt og smager som rød maling? Blå maling! --- Vi ved, hvad vi er, men ikke hvad vi bliver. --- Man skyder da ikke en spøgefugl. --- Lykke er ikke at være noget, men at være nogen. --- Vi har alle et svar i os. Et ansvar. Noget vi skal svare for. --- Jeg leder, og jeg finder. Jeg er nemlig den perfekte leder. --- Alle veje fører til vejs ende. --- Man kan sole sig en hel dag i en varm tanke --- Jeg er i fin form. Rund er da en fin form. --- Enhver er usaglig i sin tro --- Rettidig omhu er bedre end utidig ildhu. --- Held kommer ikke af sig selv. --- Hvad du ønsker, skal du så. --- Man er mest sig selv, når man glemmer sig selv. --- Jeg har i dag oplevet et særsyn. Jeg så en jogger, der smilede. --- Det modsatte af at udvikle sig må være at indvikle sig. --- Håb er en jagthund uden spor. --- Hellere blød i knæene end i bolden. --- Erfaring er en billet til et tog, som er kørt. --- Kedsomhed er mangel på forventning. --- Sundhed er summen af alle de sygdomme, man ikke har. --- Journalistik er hastværkslitteratur. --- Udsæt aldrig til i morgen, hvad du skulle have gjort i går. --- Græsset er altid grønnere, når man husker at vande det. --- Brug din findopsomhed, og du undgår kedsomhed. --- Mit liv handler ikke om at være på, men om at finde på! --- Man skal fylde sin konto i oplevelsesbanken, så der er noget at hæve! --- Hvis man finder ind i sig selv, finder man ud af sig selv! --- Alt, der er værd at tale om, bliver sunget! --- Den, der har gode tanker og dejlige drømme, er altid i godt selskab. --- Tak for dansen! - Dansen? Jeg forsøgte bare at kæmpe mig vej hen til baren. --- Higer du efter bifald, lægger du din skæbne i andres hænder. --- Man må godt være nyttig, men ikke nævenyttig. --- Vi er alle nudister i forklædning. --- Et menneske kommer derhen, hvor det vil. --- Livet er et live-show. --- Jeg har besluttet, at i år vil jeg træne min refleksionsmuskel! --- Arbejdstitel til mine erindringer: Fra udvikling til afvikling. ---kiresdam@hotmail.com

Kalender

« July 2018 »
MTWTFSS
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 


Arkiv

Tags

Arkiv