Smartlog v3 » Tag livet let » Isabel Allende modtager litteraturpris i Odense
Opret egen blog | Næste blog »

Tag livet let

og tilværelsen alvorlig

Isabel Allende modtager litteraturpris i Odense

28. Sep 2012 06:56, kire

H.C. Andersen Litteraturprisen uddeles på søndag den 30. september. Modtageren bliver den verdensberømte chilenske forfatter Isabel Allende.

Hun blev født den 2. august i 1942 i Peru, men er delvis vokset op i Chile i morforældrenes hus. Efter det blodige militærkup i 1973 mod faderens fætter præsident Allende flyttede hun i 1975 med mand og to børn til Venezuela.

Her skrev hun romanen ”La Casa de los Espíritus”, som blev en verdenssucces. Det er en fantasifuld beretning om en slægt (ikke mindst dens kvinder) gennem tre generationer.

Bogen ”Åndernes hus” bygger på en del selvbiografisk stof samtidig med, at den i passager skildrer livet under et diktatur. Den blev i 1993 filmatiseret af instruktøren Bille August.

Isabel Allende, som siden 1987 har været bosat i San Francisco, modtager prisen på 500.000 kroner for sine kvaliteter som magisk fortæller og sin evne til at kunne tryllebinde sit publikum.

Mandag skal hun holde foredrag på Syddansk Universitet, og tirsdag kan hun opleves på forfatterscenen i Den Sorte Diamant i København.

Denne blog laves af Kire S Dam

Image and video hosting by TinyPic

Løb ikke efter nogen, der ikke vil komme dig i møde. --- For at få en mage skal man gøre sig umage. --- Hvis man vil det hele, får man kun det halve. --- Man kan kun tabe ansigt, når man bærer maske. --- Vi har frihed til at forholde os til, hvad livet gør ved os. --- En blomst spekulerer ikke over, hvordan de andre ser ud. Den blomstrer bare. --- Problemet med virkeligheden er, at der mangler baggrundsmusik. --- Der findes kun NU. Alt andet er en fortælling. --- Den skrivende udleverer sig altid. --- ”Virkeligheden” bør skrives i anførelsestegn, for vi har hver vores. --- Husk at smage på ordene, før du spytter dem ud! --- Hvad er blåt og smager som rød maling? Blå maling! --- Vi ved, hvad vi er, men ikke hvad vi bliver. --- Man skyder da ikke en spøgefugl. --- Lykke er ikke at være noget, men at være nogen. --- Vi har alle et svar i os. Et ansvar. Noget vi skal svare for. --- Jeg leder, og jeg finder. Jeg er nemlig den perfekte leder. --- Alle veje fører til vejs ende. --- Man kan sole sig en hel dag i en varm tanke --- Jeg er i fin form. Rund er da en fin form. --- Enhver er usaglig i sin tro --- Rettidig omhu er bedre end utidig ildhu. --- Held kommer ikke af sig selv. --- Hvad du ønsker, skal du så. --- Man er mest sig selv, når man glemmer sig selv. --- Jeg har i dag oplevet et særsyn. Jeg så en jogger, der smilede. --- Det modsatte af at udvikle sig må være at indvikle sig. --- Håb er en jagthund uden spor. --- Hellere blød i knæene end i bolden. --- Erfaring er en billet til et tog, som er kørt. --- Kedsomhed er mangel på forventning. --- Sundhed er summen af alle de sygdomme, man ikke har. --- Journalistik er hastværkslitteratur. --- Udsæt aldrig til i morgen, hvad du skulle have gjort i går. --- Græsset er altid grønnere, når man husker at vande det. --- Brug din findopsomhed, og du undgår kedsomhed. --- Mit liv handler ikke om at være på, men om at finde på! --- Man skal fylde sin konto i oplevelsesbanken, så der er noget at hæve! --- Hvis man finder ind i sig selv, finder man ud af sig selv! --- Alt, der er værd at tale om, bliver sunget! --- Den, der har gode tanker og dejlige drømme, er altid i godt selskab. --- Tak for dansen! - Dansen? Jeg forsøgte bare at kæmpe mig vej hen til baren. --- Higer du efter bifald, lægger du din skæbne i andres hænder. --- Man må godt være nyttig, men ikke nævenyttig. --- Vi er alle nudister i forklædning. --- Et menneske kommer derhen, hvor det vil. --- Livet er et live-show. --- Jeg har besluttet, at i år vil jeg træne min refleksionsmuskel! --- Arbejdstitel til mine erindringer: Fra udvikling til afvikling. ---kiresdam@hotmail.com

Kalender

« June 2018 »
MTWTFSS
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 


Arkiv

Tags

Arkiv