Smartlog v3 » Tag livet let » Miniardæren
Opret egen blog | Næste blog »

Tag livet let

og tilværelsen alvorlig

Miniardæren

6. Apr 2012 06:31, kire

Knud Pedersen. Et almindeligt navn. Men ikke et almindeligt menneske.

Den Knud Pedersen, jeg her skriver om, er ham faderen til Klaus Riskær Pedersen. Anledningen er, at jeg har læst hans bog ”Miniardæren” fra 2004, og lad mig bare slå fast, at det ikke er nogen almindelig bog. For Knud er som sønnen ikke nogen almindelig mand.

Han har altid gået sine egne veje. Som ung var han medlem af Churchill-klubben, som han senere skrev bogen om, og som voksen blev han Fluxuskunstner samt leder og ejer af Kunstbiblioteket ved Nikolaj Plads. Link: *

Knud Pedersen kan kunsten at se noget helt andet end alle andre. Han har denne evne til at blive grebet af ubetydelige detaljer og angribe tilværelsen ud fra de skæve vinkler.

Miniardær kalder han sig, og det defineres på bogens bagside som en person, »der har en stor mængde, der alt sammen er karakteriseret ved at være uden økonomisk værdi, og som ikke kan bruges til noget som helst, bortset fra denne bog«.

Han har andre værdier end sønnen Klaus. Her er det ikke milliarderne, der tæller, men en holdning til livet, hvor indfaldsvejen er brolagt med nysgerrighed, iderigdom og originalitet.

Knud Pedersen arrangerer events (eller kunstoplevelser om man vil), der i materiel forstand er umådelige. I bogen, der hovedsageligt består af dagbogsoptegnelser, omtales to af slagsen:

I stedet for gaver til sin 75-års fødselsdag ønskede han sig fantasifulde juletræer, der skulle pryde Nikolaj Kirke, hvor festen blev holdt.

Og hans eget bidrag til Kunstnernes Efterårsudstilling 2001 bestod i en fodboldkamp mellem Brøndby og Skovlunde, der skulle spille i bælgmørke med selvlysende bolde.

Knud Pedersen. Et almindeligt navn. Men ikke et almindeligt menneske.

Kommentarer

 1. Farmer
  6. Apr 2012 06:43
  1

  Det må jeg sige!!
  Sikke en hjerne. Hvor er det spændende, at nogen i den grad kan se de skæve vinkler og der ud fra give andre nogle anderledes oplevelser.
  Tak for fortællingen.

 2. Rasmus
  6. Apr 2012 07:13
  2

  De skæve typer er interessante, fordi de ofte går på de utrådte stier. Desværre trådte iværksættersønnen skævt i forhold til ret og rimeligt, men vi må indrømme, at han har et imponerende CV: Børsinformation, The Voice, Kanal 2, Accumulator Invest, Medlem af EU-parlementet, Cybercity, Copygene og Iværksætterfabrikken.

 3. Kire S Dam
  6. Apr 2012 08:18
  3

  Tak til Farmer og Rasmus for jeres kommentarer. I fremtidens samfund får vi brug for de krøllede hjerner, der kan tænke anderledes, typer, som kan komme med skæve indfald og andre løsninger, end dem man brugte i går.

 4. Farmer
  7. Apr 2012 07:38
  4

  -Og vi får brug for mere vandtætte systemer, som kan bremse de skæve indfald, som virker stærkt samfundsmæssigt negativt.

Denne blog laves af Kire S Dam

Image and video hosting by TinyPic

Løb ikke efter nogen, der ikke vil komme dig i møde. --- Hvis man vil det hele, får man kun det halve. --- Man kan kun tabe ansigt, når man bærer maske. --- Vi har frihed til at forholde os til, hvad livet gør ved os. --- En blomst spekulerer ikke over, hvordan de andre ser ud. Den blomstrer bare. --- Problemet med virkeligheden er, at der mangler baggrundsmusik. --- Der findes kun NU. Alt andet er en fortælling. --- Den skrivende udleverer sig altid. --- ”Virkeligheden” bør skrives i anførelsestegn, for vi har hver vores. --- Husk at smage på ordene, før du spytter dem ud! --- Hvad er blåt og smager som rød maling? Blå maling! --- Vi ved, hvad vi er, men ikke hvad vi bliver. --- Man skyder da ikke en spøgefugl. --- Lykke er ikke at være noget, men at være nogen. --- Vi har alle et svar i os. Et ansvar. Noget vi skal svare for. --- Jeg leder, og jeg finder. Jeg er nemlig den perfekte leder. --- Alle veje fører til vejs ende. --- Man kan sole sig en hel dag i en varm tanke --- Jeg er i fin form. Rund er da en fin form. --- Enhver er usaglig i sin tro --- Rettidig omhu er bedre end utidig ildhu. --- Held kommer ikke af sig selv. --- Hvad du ønsker, skal du så. --- Man er mest sig selv, når man glemmer sig selv. --- Jeg har i dag oplevet et særsyn. Jeg så en jogger, der smilede. --- Det modsatte af at udvikle sig må være at indvikle sig. --- Håb er en jagthund uden spor. --- Hellere blød i knæene end i bolden. --- Erfaring er en billet til et tog, som er kørt. --- Kedsomhed er mangel på forventning. --- Sundhed er summen af alle de sygdomme, man ikke har. --- Journalistik er hastværkslitteratur. --- Udsæt aldrig til i morgen, hvad du skulle have gjort i går. --- Græsset er altid grønnere, når man husker at vande det. --- Brug din findopsomhed, og du undgår kedsomhed. --- Mit liv handler ikke om at være på, men om at finde på! --- Man skal fylde sin konto i oplevelsesbanken, så der er noget at hæve! --- Hvis man finder ind i sig selv, finder man ud af sig selv! --- Alt, der er værd at tale om, bliver sunget! --- Den, der har gode tanker og dejlige drømme, er altid i godt selskab. --- Tak for dansen! - Dansen? Jeg forsøgte bare at kæmpe mig vej hen til baren. --- Higer du efter bifald, lægger du din skæbne i andres hænder. --- Man må godt være nyttig, men ikke nævenyttig. --- Vi er alle nudister i forklædning. --- Et menneske kommer derhen, hvor det vil. --- Livet er et live-show. --- Jeg har besluttet, at i år vil jeg træne min refleksionsmuskel! --- Arbejdstitel til mine erindringer: Fra udvikling til afvikling. ---kiresdam@hotmail.com

Kalender

« April 2018 »
MTWTFSS
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 


Arkiv

Tags

Arkiv