Smartlog v3 » Tag livet let » Omsorgspersoner…
Opret egen blog | Næste blog »

Tag livet let

og tilværelsen alvorlig

Omsorgspersoner…

18. Jan 2012 06:05, kire

I den velskrevne bog ”Lille dreng med rejseskrivemaskine” fortæller Nils Gunder Hansen sine erindringer, og jeg vil især gerne rose det sidste kapitel, som bærer titlen ”Livets bolde smidt op i luften”.

Der fortæller han om, da en af sønnerne får stillet en diagnose, og det lykkes i dette afsnit for forfatteren, avis-redaktøren og professoren at få samlet nogle af sit livs egne tråde.

Bogen handler om at være lidt for sig selv og være lidt ude ved sidelinjen, hvilket dog gør, at man derudefra har et godt overblik.

Gennem livet har han foretaget en del opbrud, og netop de unødvendige opbrud er en af de hoppende bolde, der får et fortjent slag med ketsjeren. Nye tendenser kan ramme hårdt.

På mange af landets skoler er man gået over til lærerteams, som er specialiserede til forskellige klassetrin, og dette er ikke uproblematisk. Ved omstruktureringer er det svært for elever og forældre, at man skal forholde sig til nye samarbejdspartnere, netop som noget kører upåklageligt.

Ekstra svært er det her i tilfældet familien Hansen med et udviklingshæmmet barn, der også har epilepsi og ADHD.

Foruden lærerne er tilknyttet specialpædagoger, læger, specialkonsulenter, familierådgivere og hjemmevejledere, og ved hvert personskifte bliver følelsesmæssige bånd revet over. Hver gang har det været et chok, når en af disse livliner er stoppet.

Man er nødt til at være hårdhudet i det moderne samfund, hvor de ansatte udviser mobilitet i deres arbejdsliv, og al hjælp er baseret på professionel kompetence, men Gunder Hansen lægger ikke skjul på, at det kan være meget svært.

                    

Som et appendiks til denne bogomtale vil jeg indrømme, at jeg selv bliver en kende irriteret, bare der kommer besked om, at jeg har fået en ny bankrådgiver, ny forsikringsagent eller ny et eller andet, jeg skal til at forholde mig til.

Langt værre er omskifteligheden for de ældre mennesker, der dagligt skal have hjælp af hjemmesygeplejersker og sosu-hjælpere samt en tilknyttet hær af øvrige omsorgspersoner (fysioterapeuter, konsulenter, koordinatorer, visitatorer, speciallæger, chauffører, madudbringere osv.)

Det er vigtigt, at de ”visionære” ledere tænker over det ved planlægningen bag skærmen ved skrivebordet. Fordi man har smalskærm, behøver man ikke være smalsporet!

Denne blog laves af Kire S Dam

Image and video hosting by TinyPic

Løb ikke efter nogen, der ikke vil komme dig i møde. --- Hvis man vil det hele, får man kun det halve. --- Man kan kun tabe ansigt, når man bærer maske. --- Vi har frihed til at forholde os til, hvad livet gør ved os. --- En blomst spekulerer ikke over, hvordan de andre ser ud. Den blomstrer bare. --- Problemet med virkeligheden er, at der mangler baggrundsmusik. --- Der findes kun NU. Alt andet er en fortælling. --- Den skrivende udleverer sig altid. --- ”Virkeligheden” bør skrives i anførelsestegn, for vi har hver vores. --- Husk at smage på ordene, før du spytter dem ud! --- Hvad er blåt og smager som rød maling? Blå maling! --- Vi ved, hvad vi er, men ikke hvad vi bliver. --- Man skyder da ikke en spøgefugl. --- Lykke er ikke at være noget, men at være nogen. --- Vi har alle et svar i os. Et ansvar. Noget vi skal svare for. --- Jeg leder, og jeg finder. Jeg er nemlig den perfekte leder. --- Alle veje fører til vejs ende. --- Man kan sole sig en hel dag i en varm tanke --- Jeg er i fin form. Rund er da en fin form. --- Enhver er usaglig i sin tro --- Rettidig omhu er bedre end utidig ildhu. --- Held kommer ikke af sig selv. --- Hvad du ønsker, skal du så. --- Man er mest sig selv, når man glemmer sig selv. --- Jeg har i dag oplevet et særsyn. Jeg så en jogger, der smilede. --- Det modsatte af at udvikle sig må være at indvikle sig. --- Håb er en jagthund uden spor. --- Hellere blød i knæene end i bolden. --- Erfaring er en billet til et tog, som er kørt. --- Kedsomhed er mangel på forventning. --- Sundhed er summen af alle de sygdomme, man ikke har. --- Journalistik er hastværkslitteratur. --- Udsæt aldrig til i morgen, hvad du skulle have gjort i går. --- Græsset er altid grønnere, når man husker at vande det. --- Brug din findopsomhed, og du undgår kedsomhed. --- Mit liv handler ikke om at være på, men om at finde på! --- Man skal fylde sin konto i oplevelsesbanken, så der er noget at hæve! --- Hvis man finder ind i sig selv, finder man ud af sig selv! --- Alt, der er værd at tale om, bliver sunget! --- Den, der har gode tanker og dejlige drømme, er altid i godt selskab. --- Tak for dansen! - Dansen? Jeg forsøgte bare at kæmpe mig vej hen til baren. --- Higer du efter bifald, lægger du din skæbne i andres hænder. --- Man må godt være nyttig, men ikke nævenyttig. --- Vi er alle nudister i forklædning. --- Et menneske kommer derhen, hvor det vil. --- Livet er et live-show. --- Jeg har besluttet, at i år vil jeg træne min refleksionsmuskel! --- Arbejdstitel til mine erindringer: Fra udvikling til afvikling. ---kiresdam@hotmail.com

Kalender

« April 2018 »
MTWTFSS
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 


Arkiv

Tags

Arkiv