Smartlog v3 » Tag livet let » Omveje og identitet
Opret egen blog | Næste blog »

Tag livet let

og tilværelsen alvorlig

Omveje og identitet

29. Apr 2012 06:11, kire

Torben Munksgaard er bogaktuel.

Skulle han finde på en titel på sit eget liv, blev det OMVEJE. Det har han i hvert fald udtalt, og forfatteren har da også haft visse problemer med at finde retning og opholdssted.

Efter studentereksamen i Haderslev læste T. Munksgaard først matematik og fysik i Aarhus, tog derefter til Odense, hvor han tog en BA i filosofi, for at ende med at blive cand. it i København og arbejde i tv-branchen.

Måske er det derfor, at ordet IDENTITET passer så godt på hans bogudgivelser?

Debutromanen ”Retrograd” fra 2007 handlede om en mand, der blev yngre og yngre. To år senere kom den ret finurlige selvbiografi ”Den perfekte mand”, der handlede om at lyve sig til at være en anden person.

  

Nu er den samfundssatiriske ”Sort hund” på gaden, og den får mange stjerner hos anmelderne. Flere har spået bogen til at blive årets store romansucces. Berlingskes Jens Andersen skriver rent ud, at Torben Munksgaard har skabt en bog, der ikke ligner noget andet i dansk litteratur lige nu.

Oprindelig var bogens hund hvid og tilhørte den godt stillede Albert, men den ensomme kontanthjælpsmodtager Bernhard stjæler vovsen og farver den sort. Dette udløser en dominoeffekt, og personernes tilværelse bliver ændret betydeligt.

Hunden er symbol på vore instinkter, herunder vanens magt og drifternes spil. Derfor kan Munksgaard bruge dyret som omdrejningspunkt i sin vittige og velskrevne historie om det moderne menneskes (meningsløse?) jagt efter lykke.

Læs også omtalen af Retrograd * og Den perfekte mand *

Denne blog laves af Kire S Dam

Image and video hosting by TinyPic

Løb ikke efter nogen, der ikke vil komme dig i møde. --- For at få en mage skal man gøre sig umage. --- Hvis man vil det hele, får man kun det halve. --- Man kan kun tabe ansigt, når man bærer maske. --- Vi har frihed til at forholde os til, hvad livet gør ved os. --- En blomst spekulerer ikke over, hvordan de andre ser ud. Den blomstrer bare. --- Problemet med virkeligheden er, at der mangler baggrundsmusik. --- Der findes kun NU. Alt andet er en fortælling. --- Den skrivende udleverer sig altid. --- ”Virkeligheden” bør skrives i anførelsestegn, for vi har hver vores. --- Husk at smage på ordene, før du spytter dem ud! --- Hvad er blåt og smager som rød maling? Blå maling! --- Vi ved, hvad vi er, men ikke hvad vi bliver. --- Man skyder da ikke en spøgefugl. --- Lykke er ikke at være noget, men at være nogen. --- Vi har alle et svar i os. Et ansvar. Noget vi skal svare for. --- Jeg leder, og jeg finder. Jeg er nemlig den perfekte leder. --- Alle veje fører til vejs ende. --- Man kan sole sig en hel dag i en varm tanke --- Jeg er i fin form. Rund er da en fin form. --- Enhver er usaglig i sin tro --- Rettidig omhu er bedre end utidig ildhu. --- Held kommer ikke af sig selv. --- Hvad du ønsker, skal du så. --- Man er mest sig selv, når man glemmer sig selv. --- Jeg har i dag oplevet et særsyn. Jeg så en jogger, der smilede. --- Det modsatte af at udvikle sig må være at indvikle sig. --- Håb er en jagthund uden spor. --- Hellere blød i knæene end i bolden. --- Erfaring er en billet til et tog, som er kørt. --- Kedsomhed er mangel på forventning. --- Sundhed er summen af alle de sygdomme, man ikke har. --- Journalistik er hastværkslitteratur. --- Udsæt aldrig til i morgen, hvad du skulle have gjort i går. --- Græsset er altid grønnere, når man husker at vande det. --- Brug din findopsomhed, og du undgår kedsomhed. --- Mit liv handler ikke om at være på, men om at finde på! --- Man skal fylde sin konto i oplevelsesbanken, så der er noget at hæve! --- Hvis man finder ind i sig selv, finder man ud af sig selv! --- Alt, der er værd at tale om, bliver sunget! --- Den, der har gode tanker og dejlige drømme, er altid i godt selskab. --- Tak for dansen! - Dansen? Jeg forsøgte bare at kæmpe mig vej hen til baren. --- Higer du efter bifald, lægger du din skæbne i andres hænder. --- Man må godt være nyttig, men ikke nævenyttig. --- Vi er alle nudister i forklædning. --- Et menneske kommer derhen, hvor det vil. --- Livet er et live-show. --- Jeg har besluttet, at i år vil jeg træne min refleksionsmuskel! --- Arbejdstitel til mine erindringer: Fra udvikling til afvikling. ---kiresdam@hotmail.com

Kalender

« July 2018 »
MTWTFSS
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 


Arkiv

Tags

Arkiv