Smartlog v3 » Tag livet let » Over bjergets top
Opret egen blog | Næste blog »

Tag livet let

og tilværelsen alvorlig

Over bjergets top

10. Apr 2012 06:32, kire

Det ender så forskelligt og uforudsigeligt.

Ja, det er livet, jeg tænker på.

Min ønskedød er, at der efter et virksomt liv pludselig bliver slukket, hvorved alt straks er forbi. Rart for én selv og på længere sigt også for ens nærmeste.

Helst vil jeg selvfølgelig leve længe uden alt for mange skavanker, uden alt for mange tab af tidligere evner og færdigheder.

Afslutningen må gerne foregå som hos en skolekammerats far, der sov ind i sin lænestol i færd med at læse i det nye frøkatalog, for trods høj alder skulle der jo bestilles frø til haven. Aktiv var han til det sidste.

Men livets efterår kan byde på overraskelser.

Det har Alice Munro, vinderen af Man Booker International Prize 2009, skrevet en underfundig historie om.  Den bærer titlen ”Bjørnen gik over bjergets top”.

For hovedpersonen Grant, som desværre bliver nødt til at sende sin demente hustru på plejehjem, sker det uventede,  at hun forelsker sig i en af de andre beboere og blomstrer op.

Grant, der selv har en stribe affærer bag sig, rammes af jalousi. Hvad der i øvrigt sker, skal ikke afsløres. Novellen er at finde i samlingen ”Fjendskab, venskab, ægteskab”, der beskriver de menneskelige dramaer i de nære relationer.

Canadieren Alice Munro forstår at skildre det psykologiske spil, der foregår mellem mennesker. Dette spil, som afgør liv og skæbne, møder vi også hos forfatteren Ida Jessen, der har stået for oversættelsen sammen med moderen Gudrun Jessen.

Denne blog laves af Kire S Dam

Image and video hosting by TinyPic

Løb ikke efter nogen, der ikke vil komme dig i møde. --- Hvis man vil det hele, får man kun det halve. --- Man kan kun tabe ansigt, når man bærer maske. --- Vi har frihed til at forholde os til, hvad livet gør ved os. --- En blomst spekulerer ikke over, hvordan de andre ser ud. Den blomstrer bare. --- Problemet med virkeligheden er, at der mangler baggrundsmusik. --- Der findes kun NU. Alt andet er en fortælling. --- Den skrivende udleverer sig altid. --- ”Virkeligheden” bør skrives i anførelsestegn, for vi har hver vores. --- Husk at smage på ordene, før du spytter dem ud! --- Hvad er blåt og smager som rød maling? Blå maling! --- Vi ved, hvad vi er, men ikke hvad vi bliver. --- Man skyder da ikke en spøgefugl. --- Lykke er ikke at være noget, men at være nogen. --- Vi har alle et svar i os. Et ansvar. Noget vi skal svare for. --- Jeg leder, og jeg finder. Jeg er nemlig den perfekte leder. --- Alle veje fører til vejs ende. --- Man kan sole sig en hel dag i en varm tanke --- Jeg er i fin form. Rund er da en fin form. --- Enhver er usaglig i sin tro --- Rettidig omhu er bedre end utidig ildhu. --- Held kommer ikke af sig selv. --- Hvad du ønsker, skal du så. --- Man er mest sig selv, når man glemmer sig selv. --- Jeg har i dag oplevet et særsyn. Jeg så en jogger, der smilede. --- Det modsatte af at udvikle sig må være at indvikle sig. --- Håb er en jagthund uden spor. --- Hellere blød i knæene end i bolden. --- Erfaring er en billet til et tog, som er kørt. --- Kedsomhed er mangel på forventning. --- Sundhed er summen af alle de sygdomme, man ikke har. --- Journalistik er hastværkslitteratur. --- Udsæt aldrig til i morgen, hvad du skulle have gjort i går. --- Græsset er altid grønnere, når man husker at vande det. --- Brug din findopsomhed, og du undgår kedsomhed. --- Mit liv handler ikke om at være på, men om at finde på! --- Man skal fylde sin konto i oplevelsesbanken, så der er noget at hæve! --- Hvis man finder ind i sig selv, finder man ud af sig selv! --- Alt, der er værd at tale om, bliver sunget! --- Den, der har gode tanker og dejlige drømme, er altid i godt selskab. --- Tak for dansen! - Dansen? Jeg forsøgte bare at kæmpe mig vej hen til baren. --- Higer du efter bifald, lægger du din skæbne i andres hænder. --- Man må godt være nyttig, men ikke nævenyttig. --- Vi er alle nudister i forklædning. --- Et menneske kommer derhen, hvor det vil. --- Livet er et live-show. --- Jeg har besluttet, at i år vil jeg træne min refleksionsmuskel! --- Arbejdstitel til mine erindringer: Fra udvikling til afvikling. ---kiresdam@hotmail.com

Kalender

« April 2018 »
MTWTFSS
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 


Arkiv

Tags

Arkiv