Smartlog v3 » Tag livet let » Skattesagens første dage
Opret egen blog | Næste blog »

Tag livet let

og tilværelsen alvorlig

Skattesagens første dage

29. Aug 2012 21:21, kire

Skattesagskommissionen skal afhøre 43 vidner for at finde ud af, hvem der stod bag lækagen af statsministerparrets private skattepapirer.

Opgaven er desuden at undersøge, og om nogen i den tidligere regering, dens rådgivere eller topembedsmænd  har begået magtmisbrug ved at forsøge at påvirke sagens udfald og ved at forsøge at tilsværte Helle Thorning-Schmidt forud for valget.

På dag et 'afslørede' en journalist fra EkstraBladet en kilde til en historie, avisen IKKE har bragt. Bagefter udtalte jura-professor Eva Smith, at hun ikke kunne få øje på beviserne, som bladets medarbejder selv havde slettet.

På dag to benægtede en spindoktor at være lækken, men indrømmede at have haft skattepapirerne, som han påstod at have makuleret.

Skatteministerens spindoktor sendte en mail til journalisten om, at statsministerkandidaten havde en lejlighed i London og en privat gæld. Der skulle desuden gøres grin med hende med en konto, hvor man frivilligt kunne indbetale skat.

Hertil siger Oluf Jørgensen, som er forskningschef i medie-jura, at det ligger langt ud over den kant, som har med saglig forvaltning at gøre.

Kommentar: Spindoktorer har altid en politisk dagsorden, og deres alt for nære samarbejde med journalisterne udgør et demokratisk problem. Den vagthund, som pressen burde være, risikerer at blive til en lille skødehund.

Skattesagskommissionen holder pause til den 11. oktober. Så fortsætter det politiske skuespil, hvor offentligheden får indblik i, hvor beskidt magtspillet på Christiansborg kan udfolde sig.

Det er ikke en retssag, kun en sag, sagde kommissionens formand. Men der kan komme et retsligt efterspil, så kun vidner, der ikke har noget i klemme, har pligt til at svare på spørgsmål og tale sandt.

Vidner, der risikerer en straffesag, en fyreseddel eller anden disciplinær straf på jobbet, har ret til at nægte at svare på kommissionens spørgsmål.

Denne blog laves af Kire S Dam

Image and video hosting by TinyPic

Løb ikke efter nogen, der ikke vil komme dig i møde. --- For at få en mage skal man gøre sig umage. --- Hvis man vil det hele, får man kun det halve. --- Man kan kun tabe ansigt, når man bærer maske. --- Vi har frihed til at forholde os til, hvad livet gør ved os. --- En blomst spekulerer ikke over, hvordan de andre ser ud. Den blomstrer bare. --- Problemet med virkeligheden er, at der mangler baggrundsmusik. --- Der findes kun NU. Alt andet er en fortælling. --- Den skrivende udleverer sig altid. --- ”Virkeligheden” bør skrives i anførelsestegn, for vi har hver vores. --- Husk at smage på ordene, før du spytter dem ud! --- Hvad er blåt og smager som rød maling? Blå maling! --- Vi ved, hvad vi er, men ikke hvad vi bliver. --- Man skyder da ikke en spøgefugl. --- Lykke er ikke at være noget, men at være nogen. --- Vi har alle et svar i os. Et ansvar. Noget vi skal svare for. --- Jeg leder, og jeg finder. Jeg er nemlig den perfekte leder. --- Alle veje fører til vejs ende. --- Man kan sole sig en hel dag i en varm tanke --- Jeg er i fin form. Rund er da en fin form. --- Enhver er usaglig i sin tro --- Rettidig omhu er bedre end utidig ildhu. --- Held kommer ikke af sig selv. --- Hvad du ønsker, skal du så. --- Man er mest sig selv, når man glemmer sig selv. --- Jeg har i dag oplevet et særsyn. Jeg så en jogger, der smilede. --- Det modsatte af at udvikle sig må være at indvikle sig. --- Håb er en jagthund uden spor. --- Hellere blød i knæene end i bolden. --- Erfaring er en billet til et tog, som er kørt. --- Kedsomhed er mangel på forventning. --- Sundhed er summen af alle de sygdomme, man ikke har. --- Journalistik er hastværkslitteratur. --- Udsæt aldrig til i morgen, hvad du skulle have gjort i går. --- Græsset er altid grønnere, når man husker at vande det. --- Brug din findopsomhed, og du undgår kedsomhed. --- Mit liv handler ikke om at være på, men om at finde på! --- Man skal fylde sin konto i oplevelsesbanken, så der er noget at hæve! --- Hvis man finder ind i sig selv, finder man ud af sig selv! --- Alt, der er værd at tale om, bliver sunget! --- Den, der har gode tanker og dejlige drømme, er altid i godt selskab. --- Tak for dansen! - Dansen? Jeg forsøgte bare at kæmpe mig vej hen til baren. --- Higer du efter bifald, lægger du din skæbne i andres hænder. --- Man må godt være nyttig, men ikke nævenyttig. --- Vi er alle nudister i forklædning. --- Et menneske kommer derhen, hvor det vil. --- Livet er et live-show. --- Jeg har besluttet, at i år vil jeg træne min refleksionsmuskel! --- Arbejdstitel til mine erindringer: Fra udvikling til afvikling. ---kiresdam@hotmail.com

Kalender

« July 2018 »
MTWTFSS
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 


Arkiv

Tags

Arkiv