Smartlog v3 » Tag livet let » The Difference You Make
Opret egen blog | Næste blog »

Tag livet let

og tilværelsen alvorlig

The Difference You Make

10. Feb 2013 05:12, kire

Man zapper rundt og kommer til en interessant kanal, hvor man fanges og bliver hængende ved en samtale med den veltalende amerikaner Pat Williams, som er hall-of-fame sportsmand og kræftramt.

Han har skrevet bogen ”The Difference You Make”, hvor han gør opmærksom på, at alt, hvad vi siger og gør, altid efterlader et indtryk. Det påvirker andre på en eller anden måde.

- Alle har betydning og kan gøre en forskel, siger Pat Williams, som er seniorvicepræsident for NBA Orlando Magic og forfatter til mere end 75 bøger, bl.a. om lederskab.

I 50 år har han deltaget i professionel baseball og basketball som spiller og leder. Han er desuden sammen med sin kone forældre til 19 børn, heraf 14 adoptivbørn fra fire nationer.

I februar 2011 fik han diagnosen Multible Myeloma, men man skal ikke lade sig slå ud, selvom om man har fået en uhelbredelig knoglekræft, siger han.

Efter flere runder kemobehandlinger har Pat Williams fået en knoglemarvs-transplantation med næsten 5 millioner af sine egne stamceller, og lægerne er yderst tilfredse, selvom de ikke kan garantere, at alt skidtet er væk.

Selv er han superoptimisten, der kalder sig the impossible dreamer. Hans motto har altid været "We can do it! We can get it done!". Og der er meget, Pat skal nå endnu. Han vil skrive flere bøger, holde flere opmuntrende taler og ønsker at se, at børnebørnene får en uddannelse.

- Man skal tro, at alt er muligt, siger Pat Williams, som har gennemført 58 maratonløb og besteget Mt. Rainer, taget en bachelorgrad ved Wake Forest University og en kandidat-uddannelse på Indiana University. Nu bruger han en stor del af sin energi på at videreformidle håb.

Pat Williams optræder i radio og på tv og bruger hver uge mange timer med at besvare mails og telefonopkald fra andre, der er ramt af kræft. Never quit! Man skal aldrig give op. Som i sport handler det om at finde motivation og viljen til sejr.

I ”The Difference You Make” slår han fast, at alle kan gøre en forskel. Ægte indflydelse handler ikke om at få egne ønsker opfyldt, men om at tjene andre.

I bogen beskriver Williams forskellen mellem påvirkning og manipulation, hvordan man kan påvirke andre gennem både ord og gerninger, og hvordan man ændrer verden til det bedre - ved at tage et trin ad gangen.

Link til tv-samtalen: *

Denne blog laves af Kire S Dam

Image and video hosting by TinyPic

Løb ikke efter nogen, der ikke vil komme dig i møde. --- For at få en mage skal man gøre sig umage. --- Hvis man vil det hele, får man kun det halve. --- Man kan kun tabe ansigt, når man bærer maske. --- Vi har frihed til at forholde os til, hvad livet gør ved os. --- En blomst spekulerer ikke over, hvordan de andre ser ud. Den blomstrer bare. --- Problemet med virkeligheden er, at der mangler baggrundsmusik. --- Der findes kun NU. Alt andet er en fortælling. --- Den skrivende udleverer sig altid. --- ”Virkeligheden” bør skrives i anførelsestegn, for vi har hver vores. --- Husk at smage på ordene, før du spytter dem ud! --- Hvad er blåt og smager som rød maling? Blå maling! --- Vi ved, hvad vi er, men ikke hvad vi bliver. --- Man skyder da ikke en spøgefugl. --- Lykke er ikke at være noget, men at være nogen. --- Vi har alle et svar i os. Et ansvar. Noget vi skal svare for. --- Jeg leder, og jeg finder. Jeg er nemlig den perfekte leder. --- Alle veje fører til vejs ende. --- Man kan sole sig en hel dag i en varm tanke --- Jeg er i fin form. Rund er da en fin form. --- Enhver er usaglig i sin tro --- Rettidig omhu er bedre end utidig ildhu. --- Held kommer ikke af sig selv. --- Hvad du ønsker, skal du så. --- Man er mest sig selv, når man glemmer sig selv. --- Jeg har i dag oplevet et særsyn. Jeg så en jogger, der smilede. --- Det modsatte af at udvikle sig må være at indvikle sig. --- Håb er en jagthund uden spor. --- Hellere blød i knæene end i bolden. --- Erfaring er en billet til et tog, som er kørt. --- Kedsomhed er mangel på forventning. --- Sundhed er summen af alle de sygdomme, man ikke har. --- Journalistik er hastværkslitteratur. --- Udsæt aldrig til i morgen, hvad du skulle have gjort i går. --- Græsset er altid grønnere, når man husker at vande det. --- Brug din findopsomhed, og du undgår kedsomhed. --- Mit liv handler ikke om at være på, men om at finde på! --- Man skal fylde sin konto i oplevelsesbanken, så der er noget at hæve! --- Hvis man finder ind i sig selv, finder man ud af sig selv! --- Alt, der er værd at tale om, bliver sunget! --- Den, der har gode tanker og dejlige drømme, er altid i godt selskab. --- Tak for dansen! - Dansen? Jeg forsøgte bare at kæmpe mig vej hen til baren. --- Higer du efter bifald, lægger du din skæbne i andres hænder. --- Man må godt være nyttig, men ikke nævenyttig. --- Vi er alle nudister i forklædning. --- Et menneske kommer derhen, hvor det vil. --- Livet er et live-show. --- Jeg har besluttet, at i år vil jeg træne min refleksionsmuskel! --- Arbejdstitel til mine erindringer: Fra udvikling til afvikling. ---kiresdam@hotmail.com

Kalender

« July 2018 »
MTWTFSS
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 


Arkiv

Tags

Arkiv